Kroz Srbiju iz Bosne i Hercegovine?

Izvor: RTS, 22.Jan.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz Srbiju iz Bosne i Hercegovine?

Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju, 59. po redu koja će se voziti početkom juna, mogla bi da startuje iz Istočnog Sarajeva, najavljuju organizatori. Pregovori su u toku.
Po ugledu na najveće svetske trke poput Tur de Fransa i trke Điro d'Italija koje neretko startuju iz različitih država, ove godine najprestižnija trka u Jugoistočnoj Evropi, trka Kroz Srbiju, mogla bi da startuje iz Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Hercegovine.

Čelni ljudi naše najprestižnije trke pregovaraju sa prijateljima iz Istočnog Sarajeva, koji su zainteresovani da start najprestižnije biciklističke trke na ovim prostorima i svečano predstavljanje ekipa budu održani upravo u tom gradu.
Prema rečima Vladimira Kuvalje, direktora trke Kroz Srbiju, pored Priboja, Požarevca, Mionice i Beograda sa kojima se obavljaju završni razgovori oko domaćinstva etapa, u taj krug zainteresovanih gradova koji bi želeli dadobiju organizaciju na trci Kroz Srbiju od prošle sedmice je i Istočno Sarajevo.
2011. i 2012. godine, ovaj grad je ugostio bicikliste iz celog sveta kao domaćin etape na našoj najprestižnijoj trci koja je tih godina prošla kroz Bosnu i Hercegovinu.
Prošlo je gotovo 10 godina od kako je upravo preko Višegrada sve do Jahorine vožena jedna od najtežih etapa u istoriji trke Kroz Srbiju.
Jahorina kao izuzetan Olimpijski centar, biser zimskog turizma na ovim prostorima, imala bi priliku da još jedno predstavi svoje turističke potencijale i lepote čitavog kraja biciklistima iz celog sveta, ali i svim ljubiteljima ovog sporta koji sa velikom pažnjom prate trku Kroz Srbiju.
Pregovori se vode i sa gradom biciklizma, Kraljevom.
Vladimir Kuvalja je i direktor trke Beograd - Banjaluka, koja će se voziti po 13. put. 
Od ove godine, sportski direktor te trke biće generalni sekretar našeg Biciklističkog saveza, Saša Gajičić. Trka Beograd - Banjaluka će se umesto dosadašnje dve, imati čak četiri etape.
Prva velika akcija u sprskom biciklizmu očekuje nas već krajem januara, kada će se na srebrnom Jezeru voziti državno prvenstvo u ciklo-krosu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.