Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2021, 23:15

Kriza drma Santos, Bragantino bez desetorice

Brazilska Serija A: Tim iz Sao Paula muči se na startu godine. Bikovi i bez ključnih igrača Klaudinja i Klejtona odlično počeli novi šampionat u zemlji fudbala

Slavni Santos, klub iz Sao Paula, koji su proslavili Pele, kasnije Robinjo i Nejmar, prošle sezone je igrao finale Kopa Libertadores gde je nesrećno poražen od Palmeirasa na Marakani, ali u 2021. godini loše igre popularnih Riba.

Na startu godine na klupi je bio Argentinac Arijel >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Holan koji je u Čileu osvojio titulu sa Universidad Katolika. Posle debakla na startu sezone u Kopa Libertadores, Gaučos je otišao posle samo nekoliko meseci, a novi kormilar u maju je postao Fernando Diniz, prošle sezone trener Sao Paula.

Santos je u finansijskim problemima. Morao je zimus da proda štopera Lukasa Verasima Benfiki, a pre nekoliko meseci Santos je napustio i Venecuelanac Soteldo koji je pojačao Toronto, tim iz MLS-a. U klubu je ostao Marinjo, prošle sezone najbolji strelac tima sa 17 golova, samo jedan manje od Klaudinja iz Bragantina i Lusijana iz Sao Paula, koji su bili najefikasniji u Seriji A.

02.00: (2,00) Santos (3,40) Seara (3,90)

Crno-beli iz Sao Paula su užasno krenuli u novi šampionat Serije A. Na startu su ubedljivo poraženi od Baije (0:3), dok je protekle nedelje pobeđen niželigaš Sionorte sa 2:0 u prvom meču šesnaestine finala Kupa Brazila. Tim iz Sao Paula noćas (02.00) na stadionu Vila Belmiro dočekuju Searu u drugom kolu Serije A. Tim iz Fortaleze je prošle nedelje iznenadio Gremio sa 3:2 i najavio dobru sezonu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener domaćeg tima Fernando Diniz za ovaj meč ne može da računa na Sančeza, Ranijela, Sandrija, Lukasa Bragu i Žobsona. Osim Marinja, Santos najveće nade polaže u talentovanog napadača Kaja Žorža. Seara ima više problema oko sastava. Trener Guto Fererira ne može da računa na Žaela, Gabrijala Dijasa i Mendozu koju su suspendovani zbog kartona, dok su povređeni Bakola, Fabinjo, Viljam Oliveira, Žasare i Žoao Rikardo.

Za goste se vraća štoper Mesias, pojačanje iz Amerike Mineiro. On nije igrao prethodne nedelje u gradskom derbiju protiv Fortaleze (1:1) u šesnaestini finala Kupa Brazila. Mesto najisturenijeg napadača rezervisano je za Klebera, strelca jednog od tri gola prošle nedelje protiv Gremija na startu Brazileiraa.

Bragantino noćas (02.00) u Bragansi dočekuje Baiju. Oba tima su odlično startovala u novom šampionatu. Bikovi su dobilli u gostima Šapekoense sa 3:0, dok je ekipa iz Salvadora pregazila Santos sa 3:0. Bragantino je blizu eliminacije iz Kupa Brazila već u šesnestini finala posle poraza na Marakani od Fluminensa (0:2). Trener tima iz države Paulista Mauriso Barbijeri i dalje ima problema s kadrovskom situacijom u timu. Najbolji strelac elitne lige Brazila prošle sezone, Klaudinjo, već desetak dana je na pripremama olimpijske reprezentacije Selesaa koja se sprema za Igre u Tokiju narednog meseca, a s njim je i golman Klejton.

02.00: (1,95) Bragantino (3,40) Baija (4,10)

Osim njih dvojice povređeni su Elino, Edimar, Gabrijel Novaes, Raul, Vitinjo, Rafael Luiz, Fabrisao Bruno i Bruno Tubarao. Za Baiju ne mogu da igraju suspendovani Nino, Žuninjo i Danijel, dok Toni Anderson ne može dabrani boje tima iz Salvadora jer je fudbaler Bragantina na pozajmici.

Domaći teren je igrao bitnu ulogu u prethodnim sezonama kada se sastaju ove dve ekipe. Na šest uzastopnih mečeva slavili su timovi koji su imali prednost da igraju na svom stadionu. Bragantino je u proteklom prvenstvu kod kuće slavio sa 4:0, dok je Baija bila bolja u Salvadoru sa 2:1. Na četiri od pet poslednjih međusobnih susreta bilo je tri ili više golova.

BRAZIL 1 - 2. KOLO

Subota

23.55: (3,50) Atletiko GO (3,00) Sao Paulo (2,30)

Nedelja

02.00: (1,95) Bragantino (3,40) Baija (4,10)

02.00: (2,00) Santos (3,40) Seara (3,90)

16.00: (1,52) Fluminense (4,00) Kujaba (7,00)

21.00: (2,95) Amerika Mineiro (2,85) Korintijans (2,80)

21.00: (3,10) Fortaleza (3,00) Internasional (2,50)

23.15: (3,20) Žuventud (3,10) Atletiko PR (2,40)

23.15: (1,33) Palmeiras (5,00) Šapekoense (10,0)

Ponedeljak

01.30: (4,90) Sport Resife (3,50) Aletiko Mineiro (1,77)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Gremio - Flamengo

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.