Kralj šljake opet bez krune Monte Karla: Ferer izbacio Nadala u četvrtfinalu!

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kralj šljake" opet bez krune Monte Karla: Ferer izbacio Nadala u četvrtfinalu!

David Ferer eliminisao je Rafaela Nadala sa 7:6 (1), 6:4 u četvrtfinalu Monte Karla, turnira koji je "kralj šljake" osam puta uzastopno osvajao od 2005. do 2012. godine.

Prošle godine je Novak Đoković prekinuo dominaciju Nadala u Monte Karlu, a sada je prvi teniser sveta doživeo eliminaciju već u četvrtfinalu, i to od sunarodnika Davida Ferera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle dva seta.

Već na samom početku je Ferer najavio iznenađenje vođstvom od 2:0 kada je iskoristio prvu brejk loptu, ali mu je uzvratio uporni Nadal, tek posle šeste šanse za oduzimanje servisa.

Uz dva nova uzastopna brejka, do završnice je održan izjednačen tempo iako je bilo prilika za preokret, pa se ušlo u taj-brejk. Nadal je tad uzeo prvi poen, a onda je Ferer vezao sedam za osvajanje prvog seta.

U nastavku je Ferer koristio potpunu dekoncentrisanost Nadala i veliki broj neizunuđenih grešaka, a brejk u trećem gemu za 2:1 potpuno je kontrolisao igru. Nije uspevao "kralj šljake" da sakrije nervozu, ona se u potpunosti prenela na igru, a Ferer je to kaznio novim brejkom za 5:2 i servis za pobedu.

Nije iskoristio prvu šansu, Nadal je vezao dva brejka, ali je drugi servis bio trijumfalan za polufinale i duel sa Stanislasom Vavrinkom, koji je eliminisao Miloša Raonića.

Nadal će zahvaljujući porazu izgubiti 420 poena na ATP listi jer je branio prošlogodišnje finale, a o igri dovoljno govori činjenica da je napravio čak 44 neiznuđene greške, naspram 28 Fererovih.

Preostalo je da se u okviru programa za petak odigraju četvrtfinalni mečevi drugog dela kostura takmičenja, sastaju se prvo Žo-Filfrid Conga i Rodžer Federer, zatim Novak Đoković i Giljermo Garsija Lopez.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SENZACIJA: David Ferer eliminisao Nadala u četvrtfinalu Monte Karla

Izvor: Kurir, 18.Apr.2014

David Ferer je u četvrtfinalu eliminisao svog zemljaka i najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4...MONTE KARLO - Španac David Ferer priredio je veliko iznenađenje na mastersu u Monte Karlu...David Ferer je u četvrtfinalu eliminisao svog zemljaka i najboljeg tenisera...

Nastavak na Kurir...

Monte Karlo: Čudo se desilo, Rafa tek drugi put eliminisan pre finala

Izvor: Sportal.rs, 18.Apr.2014

Rafael Nadal je priredio maksimalno neprijatno iznenađenje svojim fanovima. U četvrtfinalu Monte Karla, Španac je eliminisan od zemljaka Davida Ferera 0:2, po setovima 6:7, 4:6.

Nastavak na Sportal.rs...

Nadalova najranija eliminacija od 2003: Porazi na šljaci me bole više nego ostali

Izvor: Blic, 18.Apr.2014

Monte Karlo više nije sigurna luka Rafaela Nadala. Posle osam godina dominacije, prošle sezone je poražen u finalu od Novaka Đokovića, a sada ga je u četvrtfinalu zaustavio David Ferer...Prvi teniser sveta je položio oružje u okršaju dva Španca (7:6, 6:4) i doživeo najraniju eliminisan u Monaku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.