Kralj se vratio na tron! (foto)

Izvor: Sportske.net, 17.Maj.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kralj" se vratio na tron! (foto)

Košarkaši Real Madrida su novi šampioni Evrope! Pueli Pabla Lasa su bili bolji u finalu od Olimpijakosa rezultatom 78:59 i pred svojom publikom osvojili trofej na koji se čekalo pune dve decenije. Bili Spanulis izgubio prvu utakmicu na F4 u karijeri!

Real je za nijansu bolje otvorio finale, Olimijakos je brzo uspostavio ravnotežu, odigrao bolje finiš prvog kvartala i na prvi mali odmor Sferopulosova četa odlazi sa četiri poena prdnosti.

Druga deonica u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pripada Realu, Jonas Mačiulis je imao minijaturu u ovom periodu igre ubacivši 9 poena, a 'Los Blankosi' trojkom Kej-Si Riversa iz ćoška prave makimalnih plus 7 i sa tim kapitalom idu na 'veliki odmor'.

U trećoj četvrtini 'Kraljevski klub' dolazi do dovicfrene prednosti, ali onda je usledila fantastična serija Olimpijakosa od 12:0 nakon koje Pirejci ponovo vode!

Seriju grčkog vicešampiona trojkom prekida sjajni Džejsi Kerol, popularni 'Mitraljeta' se razigrao u tim trenucima i sa 11 ubačenih poena do kraja trećeg kvartala vraća Realu prednost sa poluvremena.

Olimpijakos je u poslednjih deset minuta imao nekoliko prilka da uhvati priključak, ali košarkaši iz Pireja nisu pogađali otvorene šuteve. Real to surovo kažnjava i na kraju stiže do ubedljive pobede rezultatom 78:59 i devete titule šampiona Evrope u istoriji, prve od 1995. godine. kada je ekipiu s klupe vodio Željko Obradović.

Odbrana Reala je našla rešenje za Vasilisa Spanulisa, koji je meč završio sa svega 3 postignuta poena.

Džejsi Kerol je bio najefikasniji akter finala sa 16 poena, Ljulj i Noćioni su ubacili po 12, Serhio Rodrigez je imao 11.

U poraženom sastavu Met Lodžeski je bio najraspoloženiji sa igru i završio utakmicu sa 17 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA: Olimpijakos pao, Real na krovu Evrope (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 17.Maj.2015

Košarkaši Real Madrida osvojili su Evroligu pošto su rezultatom 78:59 savladali Olimpijakos.. Izabranici Pabla Lasa uspostavili su kontrolu meča još od prve deonice. Iako odmah nisu napravili veliku, nedostižnu razliku, košarkaši “Los Blankosa” sve vreme su bili korak ispred rivala.. Ekipa...

Nastavak na HotSport.rs...

»Kralj« vratio krunu nakon 20 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2015, 21:36

Košarkaši Real Madrida novi su šampioni Evrope, deveti put u istoriji, a prvi nakon 20 godina pauze..."Kraljevski klub" je kao domaćin slavio na fajnal foru pobjedom nad Olimpijakosom u finalu - 78:59 (15:19, 20:9, 18:18, 25:13)...Real je osvojio tek drugu titulu prvaka Evrope u posljednje tri decenije,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.