Kraj crveno-bele bajke u Evroligi: CSKA u Berlinu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj crveno-bele bajke u Evroligi: CSKA u Berlinu

Završena je crveno-bela bajka u Evroligi. Crvena zvezda je pružila žestok otpor favorizovanim "armejcima" u sva tri susreta četvrtfinala Evrolige, ali nijednom nije stigla do pobede. U trećem meču pred 20.000 "delija" u "Areni", Moskovljani su slavili 78:71 i ukupnim rezultatom 3:0 se plasirali na F4 u Berlinu od 13. do 15 maja.

Aplauzi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << krcate dvorane po zavšetku meča najbolje govore da navijači nemaju šta da zamere četi Dejana Radonjića. Kao u Moskvi, i u Beogradu su crveno-beli odigrali hrabro, ali iskusnija ekipa ide dalje.

"Armejci" su se odlepili odličnom igrom u trećoj četvrtini. Probudio se Miloš Teodosić, koji nije imao baš topao doček kao što se očekivalo. Sa čak šest trojki, gosti su posle 30 minuta imali +12 - 59:47. Činilo se da je tu kraj za crveno-bele.

Međutim, Miler i Simonović bili su tvorci drame u "Areni". Kada je Dangubić, tri i po minuta pre kraja pogodio trojku za 67:66, dvorana je proključala. Ali, Kurbanov i Higins pogodili su trojke u narednim napadima, CSKA se opet odlepio na +8 i tu je bilo kraj svih nadanja crveno-belih da mogu do četvrtog meča u "Pioniru".

Opet su gosti zaustavili Majka Cirbesa, koji je u padu forme. Kvinsi Miler je u trećoj utakmici završio sa 15 poena i 5 skokova, Štimac je dodao 12, a Dangubić 11 uz 4 skoka i 3 asistencije. Na drugoj strani, De Kolo je bio najbolji sa 20 poena, dok su Kurbanov i Teodosić ubacili po 12. Moskovljani će u polufinalu igrati sa pobednikom serije Lokomotiva - Barselona. Trenutno je 1:1.

PROČITAJTE TOK MEČA!

38. minut - Kurbanov pogađa trojku - 68:73.

2. minut - Po dva nerealizovana napada oba tima. Prvi poen na meču postiže Dangubić sjajnim zakucavanjem - 2:0.

1. minut - Navijači Zvezde opet su nadglasali himnu Evroilige. Startna petorka srpskog šampiona standardna: Jović, Kinsi, Dangubić, Miler i Cirbes. U "Areni" ni igla nema gde da padne. Više od 20.000 gledalaca.

"Arena" je puna 15 minuta pre početka meča. Zvezda će imati žestok vetar u leđa.

U prvom meću bilo je 84:74, a u drugom 77:76. Može li Zvezda da produži seriju i priušti navijačima još jedan meč u Beogradu? Ukoliko trijumfuje Zvezda, četvrti meč igraće se u sredu u Beogradu, ali u "Pioniru" zbog zauzetosti najveće dvorane na Balkanu. Eventualna majstorica igrala bi se 26. aprila u Moskvi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

(VIDEO) SALETOV PAO NEMOĆAN: Loboral otišao na F4 i poslao Dijamantidisa u legendu

Izvor: Kurir, 19.Apr.2016, 22:09

...Panatinaikos, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, nije uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena u trećem meču U redovima Grka Miroslav Raduljica je imao 13 poena, dok je kod pobednika najbolji bio Adams sa 24..Inače, ovo je bila poslednja evroligaška utakmica legende...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.