Kraj Zvezdine impresivne serije: Turci slavili u “Pioniru” (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Zvezdine impresivne serije: Turci slavili u “Pioniru” (FOTO)

KRAJ!

Serija od sedam vezanih pobeda košarkaša Crvene zvezde završena je sudarom sa Anadolu Efesom koji je, kao nijedan tim pre, nadigrao crveno-bele u "Pioniru".

Crvena zvezda - Anadolu Efes 72:86 (20:16, 16:31, 16:14, 20:25) u 21. kolu Evrolige.

Zvezdi je to bio deveti poraz, Efesu deseta pobeda, a legija stranaca u dresu turskog tima može da se pohvali i time da je jedini tim koji je u oba meča prilično ubedljivo savladao Beograđane. U Istanbulu je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 100:79.

U narednom kolu Zvezdu čeka još jedan težak izazov, meč sa CSKA u Moskvi, a pre toga i Partizan u ABA ligi (nedelja).

Simonović je ponovo bio najefikasniji, ubacio je 17 poena, Dženkins je dodao 13, a Volters 12.

Iako je počeo meč i odigrao poluvreme, Stefan Jović zbog umora i povrede uopšte nije ulazio u nastavku.

Kod Efesa Ertel je dirigovao igrom sa 15 asistencija, i 12 poena. Braun je bio najefikasniji sa 20, odličan je bio i Tomas 17...

Foto: euroleague

Utisak je da je veliki broj iscrpljujućih utakmica u kratkom roku oduzeo mnogo energije igračima Dejana Radonjića, koji za ovaj duel nije mogao da računa na Dangubića, a u drugom poluvremenu ni na rovitog Jovića.

Ipak, dobro je krenulo po Zvezdu.

U prvoj deonici, nošeni hukom sa tribina, crveno-beli su nametnuli svoj ritam i održavali prednost od tri do pet poena. Problematična je bila organizacija napada upravo zbog činjenice da Jović nije bio na svom nivou, ali su i gosti mnogo puta grešili u obostrano nekvalitetnoj prvoj četvrtini, pa se nešto lošija igra domaćeg tima nije odrazila na rezultat.

Dešavanja u drugoj četvrtini bila su početak onoga što smo gledali sve do kraja - dominaciju Efesa!

Serijom 15:0 (od 34:30 do 34:45) ekipa Velimira Perasovića je uspostavila kontrolu, ušla u pravi ritam i zavladala situacijom u oba pravca. Radonjić je već tada krenuo da "meša karte", traži dobitnu kombinaciju, ali nije išlo: Gudurić je sa tri lopte bačene direktno u ruke igračima Efesa potvrdio da mu je forma, a pre svega samopouzdanje na najnižem mogućem nivou, Simonovića nije služio šut, Kuzmić je sa nedostatkom Jovića ostao bez kvalitetnih dodavanja...

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Efes je osetio nesigurnost koja se uvukla u redove Zvezde i nastavio da zatrpava koš Beograđana.

Serijom 7:0 na startu treće deonice, Turci su "pobegli" na 18 razlike, ali je onda grogirana Zvezda uzvratila. Na krilima energičnog Dženkinsa crveno-beli su prišli na obećavajućih 50:56, međutim bio je to, kako se ispostavilo, i poslednji trzaj srpskog tima... Usledila je nova serija grešaka koje su gosti surovo kažnjavali.

Na isti način kao i u trećoj deonici, Efes je "otvorio" i poslednju četvrtnu: serijom 7:0. Svakome u hali tada je bilo jasno da Zvezda može ponovo uzvratiti. Prednost Efesa išla je i do maksimalnih "+22", zahvaljujući snajperskom rafalu Tomasa i za dva i za tri poena, a sve što su Beograšani uspeli do kraja je da ublaže poraz i završe meč uz pesmu Delija kojima neuspeh njihovih miljenika nije pokvario raspoloženje.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.