Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 20:40

Kraj Superlige: Kaluđerović promašio penal za opstanak, ispali Rad i Javor

Status sačuvali Radnički, Novi Pazar i Voždovac

Slave u Nišu, u Raškoj oblasti i u Zaplanjskoj ulici, a tuguju u Ivanjici i na Banjici. Radnički, Novi Pazar i Voždovac izborili su opstanak u dramatičnoj završnici poslednjeg kola Superlige Srbije, dok elitno društvo napuštaju Javor i Rad.

U odlučujućih 90 minuta ušlo se sa saznanjem da "visi" pet ekipa, četvtina lige bila je ugrožena, pa je kao u Muzičkom toboganu nastala borba za stolice. Na kraju je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izmakla Građevinarima i sastavu Igora Bondžulića.

Radničkom nije. Zato što je odigrao kao nekad. Ili, kao nikad ove sezone. Sačuvao je status, igraće opet u društvu najboljih timova Srbije, zato što je u poslednjem kolu bio efikasan poput nadimka „Real sa Nišave“, starog četiri decenije iz vremena kad se takmičio u UEFA kupu. A raspucan kao nijednom bio u prethodnih 37 kola. Prethodni put bar četiri gola – već posle prvog poluvremena spakovao je toliko – dao je Radniku 13. juna prošle godine. Otad se uglavnom mučio, da bi na kraju proradio.

Slavio je 5:1 nad davno otpisanom OFK Bačkom, iskoristio zicer oličen u činjenici da mu je u goste došao najslabiji tim Superlige i uradio ono što je propustio pre dve runde na istom mestu sa Radom ili na gostovanju Zlatiboru pre četiri dana. Tim Aleksandra Stankovića do opstanka je doveo Nenad Gavrić. Iskusni ofanzivac postigao je tri gola, prvi put u karijeri ostvario het-trik – i to za poluvreme, golovima u 11, 19. i 33. minutu – i potpisao najefikasniju sezonu u karijeri.

Sa ova tri pogotka Gavrić je najbolji strelac Nišlija (devet preciznih hitaca). Nadmašio je lični rekord, jer je u sezonama 2013/14 i 2018/19 po šest puta bio precizan za Napredak i Mačvu. Ruku na srce, dao je 14 u takmičarskoj 2012/13, mada u drugoligaškoj konkurenciji, kao član Kruševljana.

Pobedu vrednu velikog slavlja ostvario je Novi Pazar. Ekipa Davora Berbera zaokružila je fantastičan kraj trke, osvojivši deset bodova u poslednja četiri kola, tako što je na slavlja nad OFK Bačkom i Mladosti, te remi u Gornjem Milanovcu, nakalemila tri boda protiv danas nezainteresovanog Napretka (2:1).

Domaćina je do trijumfa vodio Abdulaj Sise. Momak iz Gvineje, letos otpisan posle priprema sa Partizanom, najpre je asistirao Semiru Hadžibuliću, da bi u drugom delu skočio i glavom potvrdio da je izuzetno koristan ekipi sa stadiona kraj Jošanice.

Najveći gubitnik poslednjeg kola je Rad. Mada je u prethodnih osam rundi izgubio samo od Metalaca u Gornjem Milanovcu, a igrao nerešeno sa prvakom Crvenom zvezdom, upisao je samo remi na gostovanju Spartaku (1:1) i ispao u Prvu ligu.

Kako sudbina ume da bude okrutna, Građevinare je u niži rang poslao najbolji njihov pojedinac, Andrija Kaluđerović. U 79. minutu je imao zicer, najbolju šansu na utakmici, jedanaesterac, ali mu je udarac sa bele tačke ukrotio golman Mišo Dubljanić i na taj način ostavio rezultat još iz prvih pola sata.

Plave golubove – iako su istrčali sa dosta bonusa – u vođstvo je doveo Lazar Tufegdžič, da bi tim sa Banjice poravano pogotkom Marka Šarića. U nastavku je najpre domaćin imao više od igre, čak i šanse, tako dobre da je samo u jednom napadu Damir Kahriman odbranio tri zicera, pred kraj sastav Milana Milanovića dodao gas. Nije vredelo. Čak ni posle sedam minuta produžetka, ni činjenice da je Rad pritiskao, istovremeno ostavljajući rivalu prostor za kontre, a jednu od njih nije iskoristio Lazar Tufegdžić u trećem minutu nadoknade.

Napeto je bilo na krovu Tržnog centra „Stadion“. Dosta nervoze, razmirica, faulova, ali golova - ne. Takvim epilogom zadovoljni je Voždovac, pošto je ostao u ligi, dok se Javor preselio u niži rang.

SUPERLIGA - 38. KOLO

Utorak

Čukarički - Radnik 2:1 (2:0)

/Lukić 33, Pantić 36 - Spasić 72/

Mačva - Zlatibor 1:0 (0:0)

/Ortiz 77/

TSC - Inđija 2:1 (1:1)

/Banjac 17, Lukić 58p - Dimitrov 34/

Mladost – Partizan 1:0 (1:0)

/Bojović 24/

Sreda

Crvena zvezda - Metalac 5:1 (3:0)

/Gajić 2, Ben 5, 34, Kanga 49, Pavkov 77. pen - Maksimović 69/

Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)

/Hadžibulić 24, Sise 57 - Milunović 85/

Voždovac - Javor 0:0

Proleter - Vojvodina 2:0 (0:0)

/Knežević 61, Mirosavljev 86/

Radnički - Bačka 5:1 (4:1)

/Gavrić 11, 19, 33, Mitrović 15, Kovačević 82 pen - Ratković 20/

Spartak - Rad 1:1 (1:1)

/Tufegdžić 11 pen - Šarić 28/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.