Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2020, 16:51

Kostić drugi dribler i četvrti šuter Bundeslige

Marko Grujić pri vrhu po dobijenim vazdušnim duelima

Daleko je Ajntraht ove sezone od rezultata iz minule takmičarske godine, čak je u donjem delu tabele, ali to nije smetnja Filipu Kostiću da se predstavi kao jedan od najboljih igrača u Bundesligi.

Fudbalska observatorija (CIES) radila je statističku analizu nemačkog prvenstva kroz nekoliko parametara i kada su ofanzivni delovi igre u pitanju, Kostić je u samom vrhu u nekoliko segmenata.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su u pitanju uspešni driblinzi, srpski reprezentativac je drugi najbolji igrač Bundeslige. Kostić ima 71 dribling u dosadašnjem delu sezone, a ispred njegaje samo Alfonso Dejvis iz Bajerna sa 72, dok je iza Filipa Tijago Alkantara iz Bajerna sa 69.

Kada su u pitanju šutevi na gol, Kostić deli četvrto mesto sa Alasaneom Pleom iz Menhengladbaha sa 70 udaraca. Najviše šuteva na gol protivnika izveo je Robert Levandovski – 119, sledi ga Timo Verner iz Lajpciga sa 105, dok je na trećem mestu Serž Gnabri iz Bajerna sa 80.

Srpski reprezentativac je na trećem mestu po broju dodavanja za šut na gol. Kostić je saigračima „namestio“ 66 šuteva, a od toga je 13,6 odsto završilo u golu. Najbolji dodavač je Kristofer Nkunku iz Lajpciga sa 72 pasa, dok je iza njega Tomas Miler sa 69.

U jednoj kategoriji je i Marko Grujić među najboljima. Radi se o dobijenim vazdušnim duelima, gde je vezista Herte na sedmom mestu sa 85 dobijenih okršaja u skoku.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.