Kosteliću i mali kristalni globus u slalomu

Izvor: Glas javnosti, 20.Mar.2011, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosteliću i mali kristalni globus u slalomu

LENCERHAJDE - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je  mali kristalni globus namenjen najboljem u slalomu pošto je u švajcarskom Lencerhajdeu, u poslednjoj vožnji ove sezone u Svetskom kupu, zauzeo 18. mesto.

Kostelić, koji je ranije obezbedio i prvi tofej Svetskog kupa u karijeri, mogao je da proslavi trijumf u slalomu već posle prve današnje vožnje s obzirom da je njegov jedini suparnik, Francuz Žan-Baptist Granž, izleteo sa staze.

Teoretske šanse za osvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << globusa u slalomu uoči druge trke imao je još i Šveđanin Andre Mirer i to samo pod uslovom da osvoji prvo mesto. Mirer je, međutim, na kraju bio je tek šesti.

Pobednik slaloma u Lencerhajdeu je italijanski takmičar Đulijano Racoli, koji je vožnju završio u vremenu jedan minut, 25 sekundi i 72 stoitnke. Drugo mesto je pripalo u finišu sezone veoma dobrom Austrijancu Mariju Matu, a kao treći na pobedničkom postolju našao se Nemac Feliks Nojroter.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.