Kostas Slukas za MVP: Navijači Zvezde su nam pomogli da pobedimo

Izvor: MVP.rs, 08.Nov.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostas Slukas za MVP: Navijači Zvezde su nam pomogli da pobedimo

Odlični bek Olimpijakosa za naš sajt je pričao o utakmici sa Zvezdom, bratstvu crveno-belih klubova, atmosferi, novom treneru i predstojećim duelima.

Kao što je bilo i očekivano, u beogradskoj "Kombank Areni" je viđen spektakl, a centralni događaj se odigrao na parketu, gde su se u sklopu četvrtog kola Evrolige susreli Crvena zvezda Telekom i Olimpijakos. Nažalost, mnogobrojna publika u najvećoj srpskoj dvorani nije prisustvovala lepoj košarci, a ne tako uverljivu pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su zabeležili pirejski crveno-beli. Rezultat je bio 57:62.

Jedan od najboljih na utakmici je bio Kostas Slukas, koji je u pobedi njegovog tima učestvovao sa četiri poena, šest skokova i pet asistencija, a odigrao je i odličnu odbranu na energičnim bekovima Zvezde. Upravo sa grčkim košarkašem smo bili u prilici da razgovaramo i upitamo ga za utiske nakon utakmice:

"Velika pobeda za naš tim. Veoma je teško da se igra pred ovakvim navijačima i veoma sam srećan što smo ovde pobedili", rekao je Slukas na nerazgovetnom engleskom.

Potom nas je zanimalo šta misli o bratskim odnosima između njegovog kluba sa Crvenom zvezdom:

"Svi imamo osećaj da smo braća. Primetili smo da nam svi aplaudiraju i ponosan sam što sam u Olimpijakosovoj familiji, a samim tim i u Zvezdinoj", rekao je on, a potom dodao:

"U svakom našem posedu smo osetili da nema zvižduka kao kada igramo protiv drugih klubova i mislim da smo zbog toga pobedili ovu utakmicu".

Olimpijakos je dugo bio u potrazi za trenerom, nakon neočekivanog odlaska Jorgosa Barcokasa. Ulogu glavnog trenera je nakratko preuzeo Milan Tomić, ali čelnici Pirejaca nisu bili zadovoljni njegovim učinkom, pa su angažovali Janisa Sfariopulosa. U vezi sa time, Slukas je prokomentarisao rad njegovog novog šefa:

"Svaki trener je drugačiji od prethodnog. Sadašnji nas tera da se borimo i umaramo, da budemo konstantni u igri, da sledimo uputstva, a ja mislim da smo sve to ispunili".

Zatim je pričao o predstojećim duelima:

"Čeka nas utakmica u Trikali, pa moramo da ostanemo fokusirani na nju, a potom nas čeka utakmica u Pireju u sklopu Evrolige sa Galatasarajem", istakao je Slukas, a na pitanje koliko Olimpijakos može daleko da dogura odgovorio je:

"Olimpijakos već godinama ne gleda toliko unapred, već utakmicu po utakmicu, a ja se nadam da ćemo se kvalifikovati za TOP 16 fazu".

Da li može Olimpijakos do titule prvaka Evrope?

"Nadam se, ali smo daleko od toga da bismo o tome razmišljali. Kao što sam rekao, moramo da budemo spremni samo za sledeću utakmicu", zaključio je grčki reprezentativac.

(foto: MVP)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.