Kosovo je Srbija - kazna Leotaru!

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo je Srbija" - kazna Leotaru!

F/NSBiH kaznio je Leotar iz Trebinja sa 2.500 konvertibilnih maraka, jer su navijači hercegovačkog kluba okačili transparent "Kosovo je Srbija".

Transparent je okačen tokom utakmice 19. kola protiv Rudara iz Prijedora (2:1), a obrazloženje za kaznu je "nesportsko ponašanje navijača".

Tokom utakmice odigrane 30. marta pristalice domaćina u Trebinju su zapevale "Oj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo, Kosovo" i istakle transparent, a klub je izrazio nezadovoljstvo kaznom fudbalskog saveza BiH, tvrdeći da primenjuje "dvostruki aršin".

"U čudnoj zemlji u srcu Balkana, koja nije priznala Kosovo, kao uostalom ni UN, transparent sa takvom porukom se smatra politikom. U isto vreme na terenima u Federaciji BiH redovan kolorit su ratne zastave BiH, koje nikome ne smetaju i smatraju se državnim simbolima", objavio je Leotar na klupskom sajtu, navodeći da je sa 2.500 KM "mogao da reši nekoliko gorućih problema".

Klub iz Trebinja je u 21. kolu u sredu kod kuće pobedio ekipu sarajevskog Olimpika sa 1:0, pa je sada sedmi na tabeli sa 32 boda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.