Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 19:45

Korintijans sa najjačim snagama na čudo Pauliste

Večeras startuje četvrtfinale državnog prvenstva Brazila. Jedno od najvećih iznenađenja je Inter de Limeira, koji se posle 35 godina domogao nokaut faze

Dva dana posle obaveza u poslednjem kolu grupne faze državnog prvenstva Paulista vreme je za nokaut fazu. Završnicu takmičenja otvoriće dvoboj Korintijansa i Internasionala de Limeire, koji se večeras sukobljavaju na Areni Neo Kimika u dvoboju vrednom plasmana u polufinale šampionata (21.00).

Timao je grupnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fazu okončao kao lider Grupe A sa 25 bodova, i otuda ima prednost domaćeg terena protiv ekipe koja je u 12 kola skupila 18 bodova i zauzela drugo mesto. Korintijans je ostvario sedam pobeda, četiri remija i jedan poraz, dok je Inter pobedio u šest utakmica i izgubio na isto toliko.

21.00: (1,47) Korintijans (3,90) Inter de Limeira (7,00)

Iza obe ekipe je gust raspred, ali za pulene Vagnera Mansinija on se još ne završava. Već u četvrtak Timao ima obavezu u Urugvaju protiv Penjarola, u sklopu 4. kola grupne faze Kopa Sudamerikane.

U međuvremenu, Inter de Limeira, čiji je cilj bio samo opstanak u najjačoj diviziji Pauliste, otišao je dalje i uspeo da se plasira u odlučujuću fazu takmičenja posle 35 godina. Poslednji put to mu je pošlo za rukom baš kada je bio šampion, 1986. godine. Kako je Lavovima sledeći duel tek početkom juna kada im počinju obaveze u četvrtom rangu brazislkog fudbala, nema dileme da će pokušati da iznenade i skupo prodaju kožu. Narodski rečeno, nemaju šta da izgube.

Kako su se njegovi starteri odmarali tokom vikenda i obračuna sa Novorizontinom, tendencija je da se Mansini ovog utorka okrene svom najjačem timu protiv Inter de Limeire, sa defanzivnom linijom od tri defanzivca. Glavno odsustvo je defanzivni vezista Viktor Kantiljo, koji je povređen. Uz njega neće biti ni Mantuana, Aveljara, Oliveire i Formiga.

Sa druge strane, Tijago Karpini neće moći da računa na desnog beka Mateusa Aleksandrea i veznjaka Tijaginja. Njih dvojica su pozajmljeni od strane Korintijansa, a ugovor omogućava Timau da stavi veto na njihovo učešće, što se dogodilo odmah posle klasifikacije Intera.

BRAZIL, PAULISTA - ČETVRTFINALE

Utorak

21.00: (1,47) Korintijans (3,90) Inter de Limeira (7,00)

Četvrtak

02.00: Mirasol - Guarani

Subota

00.30: RB Bragantino - Palmeiras

02.30: Sao Paulo - Ferovijarija

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.