Korićani uspešniji u derbiju sa Resničanima (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 10.Sep.2018, 02:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korićani uspešniji u derbiju sa Resničanima (FOTO)

Fudbaleri Korićana sa članovima uprave pred početak susreta sa Resničanima

U derbiju četvrtog kola Prve gradske lige odigranom u Korićinima, istoimeni domaćin je nakon preokreta u drugom poluvremenu savladao Budućnost rezultatom 3:1 i tako preuzeo vođstvo na tabeli.
Sa pojačanim sastavom i u novoj garnituri dresova, fudbaleri Korićana su pobedom nad Resničanima potvrdili da ozbiljno konkurišu za prvo mesto i plasman u zonski stepen takmičenja. Iako u >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << prvom poluvremenu nisu igrom oduševili svoje navijače, izabranici trenera Milutina Novakovića zaigrali su agresivnije posle odmora, postigli tri gola i zasluženo osvojili bodove, iako je Budućnost povela golom iz jedanaesterca.
Fudbaleri Korićana za protivnika su imali čvrstu ekipu Budućnosti, koju predvodi poznati trener Miodrag Bamba Radojković, ali koja je došla sa „tankom“ klupom i umorna nakon susreta sa Vodojažom u okviru gradskog kupu, koji je odigran u sredu u Grošnici. I pored svih tih otežavajućih okolnosti, Resničani su pokazali borbenu igru, posebno u prvom delu susreta, kada je domaći tim opterećen imperativom pobede dosta grešio. Dodatnu nervozu unosio je i sudija Vojin Nikolić čestim mahanjem kartonima, uglavnom zbog prigovora na njegove odluke.
Ekipa Budućnosti sa predsednikom Živoradom Lekićem i trenerom Radojkovićem (desno)
To se najviše ispoljilo u 38. minutu, kada je zbog obaranja u kaznenom prostoru napadača Marka Erića glavni arbitar pokazao na belu tačku. Posle udarca Marka Vasovića sa jedanaest metara, kada je lopta okrznula prečku i završila preko gola, sudija Nikolić tražio je da se izvođenje najstrože kazne ponovi, jer se navodno golman Dragan Vranić nepravilno kretao. Burno su reagovali domaći igrači i posle skoro petominutne rasprave sa sudijom zaradili su dva žuta kartona, koje su dobili golman Vranić i Vladimir Čpajak.
U drugom pokušaju Vasović je bio nepogrešiv sa bele tačke i doveo Resničane u vođstvo od 1:0. To je unelo još više nervoze u redove domaćeg tima i negodovanje navijača, koji su od svojih ljubimaca tražili pobedu.
U finišu prvog poluvremena Miljan Srdić je sa desne strane šutirao za izjednačenje, ali je golman Resničana Goran Milikić bio siguran. Na drugoj strani u kontranapadu Erić je pokušao da duplira prednost, ali je iskusni golman Korićana Vranić bio uspešniji.
Na terenu se vodila borba za svaku loptu, ali je domaći tim slavio pobedu
U nastavku susreta domaći tim zaigrao je ofanzivnije, uz brze akcije preko krilnih pozicija, što je na kraju i urodilo plodom. U 48. minutu bek domaćina Nemanja Trajković, inače jedan od najzapaženijih u redovima Korićana, izborio se za loptu na levoj strani, zatim ušao u kazneni prostor i nesebično poslužio Srdića kome nije bilo teško da sa nekoliko metara matira golmana Milikića i izjednači na 1:1.
Ovaj pogodak kao da je dao krila domaćim igračima, koji su željno očekivali pobedu u derbiju dve prvoplasirane ekipe. Posle lepe akcije i odbijanja lopte, u gužvi pred golom Budućnosti najbolje se našao Trajković i po zemlji šutirao u levi ugao za preokret – 2:1 za Korićane.
Tri minuta kasnije zbog drugog žutog kartona Nemanja Beloica morao je pre vremena u svlačionicu, što je olakšalo posao domaćinu da postigne i treći pogodak. Gol Milikića „visio je u vazduhu“ u 87. minutu, kada je odbijenu loptu rezervista Miloš Đoković poslao u praznu mrežu, ali je pogodak sprečio štoper Zoran Stevanović.
Ipak, u poslednjem minutu igre iskusni Đoković je iskoristio povratnu loptu Srđana Stanišića i sa tri metra samo „overio“ zasluženu pobedu Korićana.
Milan Srdić, Nemanja Trajković i Miloš Đoković doneli su svojim golovima pobedu ekipi Korićana   
KORIĆANI – BUDUĆNOST (R) 3:1 (0:1)
Igralište u naselju Korićani.
Gledalaca: Oko 150.
Sudija: Vojin Nikolić.
Pomoćnici: Nikola Kostić, Švajb Misini (svi iz Kragujevca).
Strelci: Srdić u 48, Trajković u 75. i Đoković u 90. za Korićane, a Vasović u 38. minutu iz jedanaesterca za Budućnost.
Žuti kartoni: Vranić, Čpajak, Stanišić, Davidović (Korićani), Đaković, Stevanović (Budućnost).
Crveni karton: Beloica (Budućnost) u 78. minutu.
KORIĆANI: Vranić, Stevović, Trajković, Kesić, V. Čpajak, Dogandžić, Srdić, Aćimović (od 57. Radonjić), Stanišić, Davidović (od 7. Đusić), Đorđević (od 46. Đoković).
BUDUĆNOST: Milikić, Dragutinović, Đaković,  Milenović, Z. Stevanović, Milosavljević (od 71. A. Stevanović), Beloica, Erić, Kostić, Vasović, D. Stevanović.
U ostalim susretima 4. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Kutlovo – Šumadija 1934 4:1, Jedinstvo – Bagremar 2:2, Sloga (D) – Mladost (P) 1:0, Šumadinac – Erdoglija 7:2, Pobeda – Srbija 3:3, Jadran – Slavija 2:4, Borac (D) – Sloboda (G) 5:2.
U vođstvu je ekipa Korićana sa 12 bodova, tri više od drugoplasirane Budućnosti. Po sedam bodova imaju Srbija, Mladost i Sloga iz Desimirovca.
U narednom kolu Korićani putuju u Ilićevo na duel sa Srbijom, a Budućnost ima lakši posao i dočekuje Jadrana, koji je jedini još uvek bez bodova. U ostalim susretima sastaju se: Slavija – Borac (D), Erdoglija – Pobeda, Mladost (P) – Šumadinac, Bagremar – Sloga (D), Šumadija 1934 – Jedinstvo, 21. oktobar – Kutlovo.
Utakmicama prvog kola ovog vikenda otpočelo je takmičenje i u Drugoj gradskoj ligi, koja broji jedanaest klubova.
Doskorašnji prvoligaši su upisali pobede. Vinogradi DB su savladali  Bratstvo 1975 iz Erdeča sa 4:1, Kolonija je slavila protiv Žeželja sa 4:2, a istim rezultatom Zastava je na Bubnju pobedila Maršić. Minimalnu pobedu od 1:0 zabeležio je Košutnjak u susretu sa Slogom iz Lužnica, a Divostin je bio uspešniji od Seljaka iz Cvetojevca 2:1, dok je slobodna bila ekipa Ćave.
U narednom kolu sastaju se: Seljak (C) – Zastava, Sloga (L) – Divostin, Žeželj – Košutnjak, Vinogradi DB – Kolonija, Ćava – Bratstvo, a slobodan je Maršić.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.