Izvor: MozzartSport.com, 14.Jul.2020, 09:43

Konte o Eriksenu: Nije ovo Engleska, ovde su očekivanja veća

Italijan smatra da su u Interu zadovoljni sa njegovim radom

Inter je sinoć preokretom protiv Torina prekinuo lošu seriju zbog koje je prvi put od dolaska u klub počelo da se šuška i o otkazu Antoniju Konteu. Paradokslano je to što je Konte sinoćnjom pobedom popeo Inter na drugo mesto na tabeli, pa rezultatski to ne deluje tako loše.

Međutim, igre Intera u drugom delu sezone i očigledna inferiornost u šampionskoj trci sa Juventusom su Kontea >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << satvili pod pritisak što je očigledno po njegovom ponašanju, izjavama i potezima koje pravi. Sinoć je na klupi ostavio Kristijana Eriksena. Treći put u poslednja četiri meča, a drugi put zaredom je prednost imao španski veteran Borha Valero. Dovoljno da se mnogi u Italiji zapitaju da li su Eriksen i Konte kompaktibilni i da li je dovođenje Danca bila greška.

„Moramo da držimo određene nivoe u igri, potreban nam je balans i zato pravim takve izbore. Eriksen  napreduje i svestan je da je došao u ambiciozan klub koji od njega mnogo zahteva. Očekivanja u Italiji su velika. Što vi veće ime, to ljudi više i očekuju od tebe. Radio sam u Engleskoj, situacija tamo je lakša i mirnija. Eriksen je vredan momak i radi dobro, ali neke odluke moram da donosim za dobro Intera. Kada biram igrače, ne gledam im imena i svi su isti za mene. Nastaviću tako jer ovaj tim ima dobar duh i samo bi ponekad trebalo malo više da veruje u svoj kvalitet“, rekao je Konte sinoć posle meča sa Torinom.

Na kritike da Inter u poslednje vreme nije igrao dobro i da li postoji mogućnost da dobije otkaz na kraju szeone Konte je odgovorio:

„Došao sam u Inter zbog trogodišnjeg projekta i da ih vratim tamo gde zaslužuju da budu. Očigledno je da je za to potrebno vremena, ali ja imam mnogo entuzijazma i vere. Počeli smo taj trogodišnji projekat i tačno toliko mi traje ugovor. Ako kasnije budu hteli da mi produže ugovor, videćemo... Srećan sam ovde i znam da me čeka težak put. Ako su svi zadovoljni poslom koji obavljam – a koliko sam čuo, jesu zadovoljni – onda ne vidim razlog zašto ne bih nastavio sa poslom. Ako ne budu zadovoljni mojim radom, neću se libiti da se sklonim“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.