Konte i zvanično više nije trener Čelsija

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte i zvanično više nije trener Čelsija

Ono o čemu se govorilo skoro godinu dana konačno je i ozvaničeno. Antonio Konte više nije trener Čelsija i tu informaciju ozvaničio je sam klub.

Tokom čitave prošle sezone bile su vidljive napetosti na relaciji trener-uprava, najviše zbog neobezbeđivanja adekvatnih pojačanja. Kada je Čelsi završio sezonu na petom mestu i tako ostao bez plasmana u Ligu šampiona bilo je samo pitanje dana kada će Italijan završiti boravak na Stamford Bridžu.

Nađena je i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << brzo alternativa u vidu Mauricija Sarija, koji je završio svoju priču u Napliju. Međutim, isprečio se faktor novca. Prvo, Konte nije želeo sam da ode i jasno je bilo da jedini način za rastanak jeste otkaz, a to znači i da mora da se Italijanu isplati ono što mu po ugovoru pripada. To je otprilike devet miliona evra, a još nije objavljeno da li su Plavci uspeli da se dogovore o nešto manjoj sumi, što je bio plan.

Chelsea Football Club and Antonio Conte have parted company. https://t.co/JOpsPD4dmN

Druga komplikacija je otkupna klauzula Mauricija Sarija, koji nije zvanično otpušten iz Napolija, iako je klub preuzeo Karlo Anćeloti, tako da njegova sloboda košta osam miliona evra i sam Aurelio de Laurentis potvrdio je da nema nameru da se odrekne prilike da dobije određeni novac za njegovu slobodu. Stoga, Čelsi će morati da plati na obe strane, Konteu za prevremen raskid ugovora i Napoliju ako hoće da angažuje Sarija. Još nije poznato o kojim se ciframa radi, a čak se pominjalo da u dogovor sa Napolitancima bude uključen i Sesk Fabregas, koji bi mogao put juga Italije.

Sada kada je Konte i zvanično smenjen dinamika procesa neminovno se ubrzava, a očekuje se da Sari ipak bude promovisan početkom sledeće nedelje. A sa njim na Stamford Bridž dolazi i prvo pojačanje Žoržinjo. Konte je za dve sezone na Stamford Bridžu osvojio Premijer ligu u sezoni 2016/17. i FA kup prošle sezone.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.