Kontador na Tur de Fransu

Izvor: RTS, 11.Jun.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontador na "Tur de Fransu"

Trostruki pobednik "Trke kroz Francusku" španski biciklista Alberto Kontador potvrdio je učešće na toj trci, koja startuje 2. jula.

"Kontador će učestvovati na 'Tur de Fransu", rekao je telefonom za Rojters njegov predstavnik Hasintio Vidarte.

Kontador će u avgustu saznati odluku Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS) povodom njegovog pozitivnog doping nalaza tokom prošlogodišnje "Trke kroz Francusku", koju je završio pobedom.

Španski biciklista >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio pozitivan na zabranjenu supstancu klenbuterol, ali mu je nacionalna biciklistička federacija Španije (RFEC) odobrila takmičenje, za razliku od Međunarodne biciklističke unije (UCI) i Svetske antidoping agencije (NjADA) koje su se žalile na tu odluku.

Dok CAS ne donese konačnu presudu, Kontadoru, koji je prošlog meseca pobedio na Điru D'Italiji, dozvoljeno je da se takmiči.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.