Konačno svetlost nad Stadionom svetlosti

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno svetlost nad "Stadionom svetlosti"

Sanderlend savladao Everton sa 3:0, čime je obezbedio premijerligaški status i naredne sezone. Njukasl ide u niži rang, baš kao i Norič, kojem nije pomogla pobeda nad Votfordom od 4:2. U velikom derbiju, Liverpul i Čelsi odigrali 1:1.
Sem Alardajs je stigao na „Stadion svetslosti" u Sanderlend kao čovek koji nikada nije ispao iz Premijer lige. „Big Sem", uprkos svim očekivanjima, i ove godine je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sačuvao svoj klub od ispadanja u Čempionšip.

Njegov Sanderlend je savladao Everton sa 3:0, čime je obezbedio mesto u Premijer ligi i naredne godine.
Patrik van Anholt je doneo prednost domaćem timu u 38. minutu, a četiri minuta kasnije vođstvo je udvostručio Lamina Kone.
Svojim drugim golom, Kone je u 55. minutu otklonio sve dileme i postavio konačan rezultat.
Slavlje je počelo u Sanderlendu, a da bude još veće, ova pobeda je poslala najvećeg rivala, Njukasl, u Čempionšip.
Ekipa Rafe Beniteza i Aleksandra Mitrovića izgubila je i teoretske šanse da ostane u Premijer ligi.
"Svrakama" će se, na putu za niži rang, pridružiti i "kanarinci" - Norič, koji je pobedio sa 4:2 Votford, ali im ta tri boda, nakon trijumfa Sanderlenda, ne znače mnogo.

Troj Dini je doneo vođstvo gostima u 11. minutu, ali je Norič brzo preokrenuo. Nejtan Redmond je izjednačio u 15. minutu, a tri minuta kasnije Mbokani preokrenuo. Autogolom Katharta u 37. Minutu, Norič je uvećao prednost.
Odion Igalo je smanjio početkom drugog dela igre, ali je konačan rezulta, svojim drugim golom na meču, postavio Mbokani u 57. minutu.
U poslednjoj današnjoj utakmici, sastali su se "stari znanci" - Liverpul i Čelsi. Na Enfidlu, gosti su vodili golom Edena Azara od 32. minuta, a izjednačenje "crvenima" je doneo rezervista Kristijan Benteke u poslednjim momentima igre.

Liverpul je osmi na tabeli sa 59 bodova, dok je iza njih upravo Čelsi sa deset bodova manje.
Naredne godine u Premijer ligi nećemo gledati Aston Vilu, Norič i Njukasl.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Njukasl nije igrao, a ispao iz Premijer lige, remi na Enfildu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2016

Tri meča Premijer lige koja su tokom sezone odložena odigrana su u sredu, a najvažniju pobedu ostvario je Sanderlend koji je pred svojim navijačima deklasirao Everton...Sa ubedljivih 3:0 "crne mačke" su uspele da dođu do kote 38 i tako postanu nedostižne za Norič i Njukasl koji imaju po 34..."Kanarinci"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.