Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 21:31

Konačno! Lids u Premijer ligi posle 16 godina

Veliki poduhvat tima iz Jorkšira

Poslednji put kada je Lids junajted bio član engleske fudbalske elite Arsenal je grmeo pod naletom zlatna generacije „Nepobedivih“. Žoze Murinjo je sa Portom izrežirao čudo i osvojio Ligu šampiona. Lionel Mesi je debitovao za Barselonu, a Real Madrid je bio nošen čuvenim Galaktikosima Ronaldom, Zinedinom Zidanom, Luišom Figom i Robertom Karlosom...

Šesnaest godina kasnije Lids je ponovo u Premijer ligi! To je postalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvanično onog trenutka kada je Hadersfild savladao Vest Bromvič Albion rezultatom 2:1 na otvaranju 45. kola Čempionšipa. Ubrzo pošto je meč završen navijači Lidsa izašli su na ulice grada da proslave istorijski uspeh...

Konačno se ispunio san mnogih iskrenih ljubitelja kluba iz Jorkšira! Predugo je trajao post nekadašnjeg polufinaliste Lige šampiona i kluba čije su boje branili igrači poput Rija Ferdinanda, Marka Viduke, Robija Kina, Džonatana Vudgejta, Lija Bojera, Alana Smita, Harija Kjuela u onoj zlatnoj eri s početka trećeg milenijuma.

Sećamo se... Lidsa 2000/2001: Rekord za Rija, sud za Bojera i Vudgejta i izdajnici Smit i Viduka

Apsolutno je zaslužio Lids vođen Marselom Bijelsom da se plasirao u Premijer ligu i to nepuna dva kola pre kraja. Lids sada ima šest bodova više od Brentforda, te pet u odnosu na VBA i izvesno je da će u elitu sa prvog mesta.

Godinama se Lids borio za status premijerligaša, ali se praktično svaki put nešto isprečilo na tom putu. I sada je po povratku fudbala u vreme pandemije pretilo u jednom trenutku da sličan scenario zadesi Lids, ali Bijelsa i njegova mašinerija sprečili su ovakav rasplet. Podsetimo, u ovih 16 godina boravka u nižem rangu Lids je čak tri godine bio i član Lige 1, od 2007. do 2010. godine.

Izdanak Lidsove škole i dokazani navijač Džejms Milner proslavio je ulazak u Premijer ligu na društvenim mrežama, baš kao i Aron Lenon, koji je napisao:

“Konačno! Ponovo su u Premijer ligi! Čestitam Lidsu! Kakav dan za sve u klubu i navijače. Lids, Lids, Lids“.

Navijači su na ulicama nosili veliki transparent s natpisom: "Vratili smo se tamo gde pripadamo. Hvala vam, gospodine Bijelsa El Loco".

Ako dosad nije bio, Marselo Bijelsa će od danas imati status legende Lidsa!

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.