Koliko je puta VAR pogurao Real posle prekida sezone?

Izvor: Sportske.net, 04.Jul.2020, 12:56

Koliko je puta VAR "pogurao" Real posle prekida sezone?

Uvek aktuelna tema.

Real Madrid je na pragu titule, tek treće od 2008. godine, i Zidanove druge posle sezone 2016/17.

Ipak, u Kataloniji pokušavaju da omalovaže ovaj uspeh Madriđana i pišu o pomoći sudija, odnosno iz VAR sobe.

Istina ili ne, činjenica je da je na pet od šest utakmica u nastavku sezone, posle pauze, VAR svojim odlukama "svirao" u korist Madriđana.

Setimo se utakmice sa Eibarom, kada je kod prvog gola Benzema bio na ivici >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ofsajda, potom je Francuz bio u centru pažnje i zbog igranja rukom u San Sebastijanu, a isti meč protiv Real Sosijedada ostao je upamćen i po poništenom golu Adnana Januzaja.

Protiv Valensije, Rodrigo je postigao gol za 0:1, ali je on poništen zbog prethodnog ofsajda Maksija Gomeza. Protiv Majorke je Karvahal napravio čist faul u akciji iz koje je Real poveo, dok je na poslednjem meču sa Hetafeom desni bek Reala po mišljenju mnogih u Kataloniji napravio penal, koji nije sviran. Kasnije na tom meču upravo je Karvahal iznudio penal za pobedu Reala.

Jedini meč na kom VAR nije intervenisao u korist Reala bilo je gostovanje Espanjolu, zaključuju Katalonci.ć

Na to, treba dodati i sledeći podatak o faulovima i žutim kartonima Đerara Pikea i Serhija Ramosa.

Pike je do sada zaradio čak 14 žutih kartona za samo 30 napravljenih prekršaja, dok je od tih 14, četiri dobio zbog protesta kod glavnog arbitra.

S druge strane, Serhio Ramos je napravio čak 46 prekršaja i zaradio "samo" osam žutih kartona, dok kapiten Reala nije dobio NIJEDNU javnu opomenu zbog dugačkog jezika, a nije da ga nije koristio.

Sve u svemu, Real će osvojiti titulu, i to će se pamtiti. Razlika je u tome što će neki pamtiti samo trofej, a drugi će debatovati o regularnosti.

Toga je bilo i uvek će biti, sami procenite da li je zasluženo ili ne.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.