Kolašinac, Terzić i Jelača u finalu, Bekrić u polufinalu

Izvor: Politika, 12.Avg.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolašinac, Terzić i Jelača u finalu, Bekrić u polufinalu

CIRIH – Srpski atletičari Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Tatjana Jelača izborili su plasman u finale 22. šampionata Evrope u Cirihu, dok je Emir Bekrić obezbedio mesto u polufinalu.

Prvi na borilište izašao je Kolašinac, koji je uz minimalan napor u drugoj seriji bacio kuglu 20,15 metara i izborio mesto u finalu. Kolašinac je na kraju ostvario ukupno šesti rezultat, dok je najbolji u kvalifikacijama bio je Nemac David Štorl sa 20,76 metara.

„Cilj je bio ući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u finale uz što manji napor. Večeras me očekuje prava borba”, rekao je Kolašinac za sajt Atletskog saveza Srbije.

Uspešna je bila i Terzićeva. Srpska rekorderka na 1.500 metara zauzela je drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi (4:11,75), a ukupno 10. vreme, sa dve sekunde i 20 stotinki zaostatka u odnosu na Holanđanku Sifan Hasan, koja je imala najbolje vreme.

„Ima dosta atletičarki koje imaju bolji rezultat od mene, ali ne obazirem se na to. Srećna sam što sam u finalu. Sada je vreme da napunim baterije za petak, kada me očekuje finale”, rekla je Terzićeva.

Jelača je bila veoma raspoložena u bacanju koplja. Nakon prvog hica izborila je finale i imala najbolji rezultat u kvalifikacijama - 60,26 metara.

Bekrić je u svojoj kvalifikacionoj grupi trke 400 metara sa preponama bio drugi sa vremenom 49,82 sekunde, sa pet stotinki zaostatka u odnosu na Nijala Flenerija iz Velike Britanije.

Srpski atletičar vodio je tokom trke, ali je u finišu usporio kako bio sačuvao snagu za polufinale, koje na programu sutra.

Tanjug

objavljeno: 12.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.