Kolaković očekuje teške mečeve protiv Južne Koreje

Izvor: S media, 16.Jul.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković očekuje teške mečeve protiv Južne Koreje

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je uoči susreta poslednjeg vikenda Svetske lige, u kojima će protivnik našem državnom timu biti selekcija Južne Koreje, da njegove izabranike očekuju dueli sa "izuetno neugodnim protivnikom".

- Južna Koreja se trenutno nalazi na poslednjem mestu u B grupi, ali je dosadašnjim igrama pokazala da poseduje kvalitet - rekao je Kolaković i dodao da se radi od "timu koji gaji tipično azijatski sistem igre". >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Prema njegovim rečima, u dve utakmice sa Južnokorejcima nephodno je adaptirati se na njihovu upornost i požrtvovanje u odbrani, kao i na brze kretnje sa dosta kontranapada.

- Naša velika prednost u prvoj utakmici biće niška publika, kojoj moramo da se odužimo na podršsci u susretu sa Francuzima. Tada smo poraženi, a sada ćemo učiniti sve da zabeležimo trijumf - istakao je Kolaković.

Za kapitena Nikolu Grbića najbitnija stvar na obe utakmice sa Južnokorejcima je uigravanje reprezentacije za završni turnir Svetske lige, koji će biti održan od 22. do 26. jula u Beogradu.

- Sada više nema vremena za kalkulacije ili probanje novih stvari, s obzirom da se finalni turnir sasvim približio. Moraćemo da pružimo maksimum i vidimo za šta je to dovoljno - naveo je Grbić.

Selektor Južne Koreje Ho Čul Him podsetio je da su dva rivala odigrala dve utakmice na Dalekom istoku i da je tada skor u pobedama bio 1:1.

- Potpuno sam svestan da će sada sve biti drugačije. Srbija će ovde igrati u kompletnom sastavu, za razliku od mečeva u Džeondžuu, pa će samim tim biti i favorit - rekao je Ho.

Kapiten Južnokorejaca Jung Min Kvon ocenio je da je srpska reprezentacija jedna od najjačih na svetu i da je protiv nje jako teško igrati i zabeležiti povoljan rezultat.

- Naš cilj je da odigramo kvalitetno i pokušamo da budemo ravnopravan rival koliko je to moguće - zaključio je Jung.

Prva utakmica Srbije i Južne Koreje na programu je sutra od 20,30 časova u niškoj dvorani "Čair", a u istom terminu dva protivnika igraće i u subotu u hali "Pionir".

Mečeve će suditi Milan Labasta (Češka) i Peter Grenevegen (Holandija)....

Vest u celini možete pročitati na sajtu powered by Sportal.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.