Kolaković: Problem koncentracije

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: "Problem koncentracije"

Posle poraza od Portugala selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je to težak udarac za njega i njegove izabranike.

Selekcija Srbije u petak je u Beogradu izgubila od Portugala sa 3:2 i to joj je bio treći poraz na pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Svetske lige.

"Čestitam ekipi Portugala na zasluženoj pobedi. Razloge poraza neposredno posle utakmice nije korekno iznositi. Mogu da kažem da imamo problem koncentracije u nekim bitnim stvarima, u realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontranapada, odbrane od protivnika... Jednostavno, ovo je jedan stvarno težak poraz, ali se nadam da nas on neće obeshrabriti u našoj nadi da dalje treniramo i borimo se, naravno. Svi će se pozabaviti svojom problematikom, jer je očigledna”, rekao je Kolaković.

Kolaković je istakao da je naša selekcija imala jako loš prijem, i da na tome mora da se radi.

"Postaje polako noćna mora da svaki meč krenemo jako loše i onda nam je svaka prednost koju imamo jako mala, i protivnik brzo dođe do nekog egala. Kada pogledamo, imamo jako lošu pripremu za igru, imamo samo 17 odsto idealnog prijema i to je isuviše malo za jedan ozbiljan meč. Moramo da se pozabavimo i svim ostalim elementima, ali je prisutno to da u trenucima kada treba da prelomimo meč, to nismo uradili ni protiv Finske, ni sada, i osvetilo nam se sa dva teška poraza”, istakao je selektor Srbije.

Naredni meč Srbija i Portugal igraju u subotu od 20 časova u novosadskom "Spensu”.

"Ostaje nam da probamo da ponovo zbijemo redove, kao protiv Finske, jer najbolji lek za ovakve rane je svakako pobeda, i jednostavno, moramo doći do nje”, naglasio je Kolaković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.