Koje sve rekorde Nole juri u 2024. godini?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024, 00:28

Koje sve rekorde Nole juri u 2024. godini?

Neće se zaustaviti dok ih sve ne poobara.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković iza sebe ima blistavu 2023. godinu u kojoj je osvojio tri grend slem titule, Završni masters u Torinu, a uspeo je da pređe i brojku od 400 nedelja na čelu ATP liste.

Iako već odavno ne postoji nikakva dilema da nosi laskavi status GOAT-a, te da je iza sebe ostavio najveće rivale, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, Srbin ima velike planove i za godinu koja je tek počela. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Uprkos tome što drži gotovo sve rekorde belog sporta, u ovoj 2024. godine biće i te kako "gladan novih", a evo šta mu mogu biti ciljevi za sezonu pred nama.

Jubilarna 25. grend slem titula, čime bi se osamio na čelu

Kalendarski slem (osvajanje sva četiri Grend slema u godini)

Zlatni slem (osvajanje sva četiri Grend slema u godini i zlatne medalje na Olimpijskim igrama)

Da stigne Federera po broju trofeja na Vimbldonu( Švajcarac ima 8, a Srbin 7)

Ne završava se sve u ovoj 2024. godini! Ona može doneti mnogo, ali isto tako može biti podloga za dalje! Jedan od ciljeva je i da postane najtofejniji teniser u istoriji.

Đoković trenutno ima 98 trofeja, a rekorder je Džimi Konors sa 109. Kako je u godini za nama Srbin osvojio sedam titula, ova godina mogla bi da bude dobar temelj za krčenje puta ka 110. peharu, ali i te kako je moguće već u ovoj srušiti Federerovu brojku, koji je sa 103 trofeja drugi ikada.

Ono u čemu je Đoković takođe nedodirljiv su velike titule (grend slemovi, mastersi + Završni masters, kao i Olimpijske igre).

Iako nema ni jedno zlato sa najveće smotre sportista, ima čak 71 veliku titulu. Drugi je Nadal sa 59, a treći Federer sa 54.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.