Koga će najviše zaboleti poslednja dva reza?

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2015, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koga će najviše zaboleti poslednja dva "reza"?

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević još nije odlučio kojih će 12 košarkaša nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu ali će do polaska u Berlin morati da preseče.

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras je u Banjaluci savladala Sloveniju sa 95:88, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred kontinentalni šampionat.

Nakon devete pobede u sklopu pripremnog perioda selektor je izrazio zabrinutost zbog neodlučnosti koju su pokazali spoljni igrači. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Đorđević je rekao da su normalni individualni padovi u igri, ali da je nezadovoljan odnosom pojedinih igrača na susretu sa Slovenijom.

"Još ima naivnosti u našoj igri. Neki igrači ne znaju da reše u automatizmu i to je jako teško naučiti u ovako kratkom periodu. Nedostaju mi spoljni igrači, njihova odlučnost i još veća agresivnost, čak i od nekih koji su bili tu i prošle godine i to je alarmantno. To moramo da shvatimo", rekao je Đorđević.

Ono što nacija sada očekuje jeste skraćivanje spiska a svakako da će to biti najteži deo posla za selektora Aleksandra Đorđevića koji će morati da otpiše dvojicu igrača.

"Nećemo još odlučiti kojih 12 će ići na Evropsko prvenstvo, nastavljamo sa radom u Beogradu. Svi koji su tu su zaslužili da budu među 12 i nastavljamo dalje. Tek za dva-tri dana ćemo odlučiti ko ide na šampionat", rekao je Đorđević.

Jako je teško prognozirati koju će dvojicu igrača morati da eliminiše selektor ali su prognoze takve da na Eurobasket neće putovati Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.

Na prethodnom skraćivanju spiska otpali su Luka Mitrović i Marko Kešelj a evo koja četrnaestorica još konkurišu za mesto u ekipi pred polazak za Berlin: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Evropsko prvenstvo će početi 5. septembra, a Srbija će se u prvom kolu sastati sa Španijom.

Pored Srbije i Španije, u Grupi B, koja će se igrati u Berlinu, još su Island, Turska, Italija i Nemačka.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

DVE DILEME: Đorđević krije karte do samog kraja, ko neće ići na Eurobasket?

Izvor: HotSport.rs, 30.Avg.2015

Sinoćnjom utakmicom protiv Slovenije završen je pripremni period za košarkašku reprezentaciju Srbije uoči predstojećeg Eurobasketa.. . Za razliku od većine svojih kolega selektor Đorđević još uvek nije odlučio kojih 12 igrača će voditi u Berlin, a potom i u Lil (nadamo se).. Utakmica u...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.