Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 16:27

Ko se vraća na pobednički put, Zadar ili Mega ?

Mečevi ovih timova obično obiluju gomilom poena

ABA liga se vraća u dvoranu Krešimira Ćosića. Zadar je večeras domaćin Megi u okviru 15. kolu ligaškog dela regionalnog takmičenja. Mečevi između ova dva rivala uvek su bile veoma zanimljive za gledanje. U prvom delu ove sezone Mega je slavila u Beogradu sa 90:87, a mnogima je u sećanju njihov prošlosezonski okršaj u Zadru, kada je domaći tim izveo epski povratak u poslednjem kvartalu i trijumfovao sa 106:100. U toj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << belo-plavi su u finalnoj četvrtini postigli čak 40 poena.

Sada će obe strane želeti da se vrate na pobedničku stazu, jer su izgubile dve prethodne utakmice u sezoni. Mega je poražena od Cedevite Olimpije i Igokee kod kuće, dok je Zadar pretrpeo neuspehe od Crvene zvezde u gostima, a zatim od Cedevite Olimpije na svom terenu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zadar dvoboj očekuje u punom sastavu, a na klupu se vraća trener Veljko Mršić, koji je propustio prethodnih mesec dana zbog posledica virusa korona.

"Video sam podatak da smo uz Megu najmlađa ekipa u ligi. Oni su baš dobri, imaju dva centra, Simonovića i Petruševa, koji igraju veoma dobru sezonu. Uz tu njihovu mladost imaju dva iskusna igrača na poziciji plejmejkera, Tepića i Smita. Dobro su balansirani, igraju s mnogo samopouzdanja. Mi imamo naših aduta, u prvoj utakmici naročito u prvom poluvremenu, igrali smo dobro napadački, u odbrani mislim da moramo bolje jer to je rival koji nam je ove sezone dao najviše poena", komentarisao je Mršić.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu u Zadru istakao da njegovu ekipu čeka fizički zahtevna utakmica.

"Zadar je dosta promenio tim. Dovođenjem Kodija Džastisa, odličnog šutera, pojačao je već kvalitetnu spoljnu liniju u kojoj ima Mavru, koji igra na visokom nivou i koji sa Junakovićem čini plejmejkerski tandem. Pojačali su se Zadrani i sa mladim Jordanom koji je bio jedan od najboljih strelaca u hrvatskoj ligi, i sa centrom Onuakuom su rešili pitanje čvrstine, te su sa svime navedenim pokazali želju da se pomere iz donjeg dela tabele. Čeka nas fizički zahtevna utakmica sa odbrambenim zadacima da zaustavimo njihove najbolje šutere. Pristup od prvog minuta mora da nam bude sa pojačanom energijom jer jedino tako možemo da dođemo do pozitivnog ishoda na dobro poznatom gostujućem terenu", rekao je Jovanović.

U fokusu će biti okršaj Kodija Džastisa sa jedne, odnosno Stefana Momirova sa druge strane. Džastis polako postaje jedan od najvažnijih igrača Zadra. To pokazuju njegove brojke. Ovaj 25-godišnji strelac postizao je prosečno 19 poena u poslednje dve utakmice svog tima. S druge strane, Momirov važi za jednog od najboljih strelaca u redovima Mege, dok je zanimljivo napomenuti da je njegov najbolji učinak u ovoj sezoni bio baš protiv Zadra kada je postigao 23 poena, uključujući čak sedam trojki.

ABA LIGA - 15. KOLO

Petak

FMP - Split 96:92 (2p)

/Nenadić 23 - Luković 26/

Subota

Budućnost - Partizan 80:72

/Ivanović 25 - Zagorac 14/

Cibona - Mornar 78:92

/Nakić 15 – Lazić 13/

Nedelja

17.00: (2,30) Zadar (14,5) Mega (1,70)

Odloženo

Crvena zvezda - Borac

Igokea – Krka

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.