Ko se još boji nemačke reprezentacije?

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 23:44

Ko se još boji nemačke reprezentacije?

Bivši nemački fudbaler i trener Matijas Zamer se pridružio onima koji tvrde da se nemačkih nacionalnih selekcija u inostranstvu više niko ne boji.

"Nemački fudbal je u najvećoj krizi koliko ja pamtim. Mi smo jedini svetski i evropski šampion koji pronalazi izvinjenja i objašnjenja zašto nismo kako treba", izjavio je Zamer.

"Šokiran sam i zapanjen načinom na koji se ova ogromna kriza zataškava bez preuzimanja odgovornosti", rekao je Zamer za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podkast Bilda.

Zamer je igrao za Nemačku kada je 1996. osvojila Evropsko prvenstvo, a kao trener je Borusiju iz Dortmunda 2002. učinio šampionom Bundeslige. Bio je tehnički direktor Nemačkog fudbalskog saveza i član uprave Bajerna, a sada je spoljni savetnik Borusije.

Delovi podkasta koji su emitovani ne otkrivaju šta konkretno Zamer kritikuje. Međutim, dobro je poznato da je muška fudbalska reprezentacija, četvorostruki prvak sveta i trostruki šampion Evrope, poslednja dva Mundijala završila u grupnoj fazi. Od pet utakmica koje je odigrala ove godine dobila je samo jednu.

Mlada reprezentacija ove godine je isto ispala u grupnom takmičenju. Ženska selekcija, koja je dva puta bila šampion sveta i čak osam puta evropski, ispala je u prvom kolu ranije ovog meseca.

Nemačka je domaćin Eura 2024 i Zamer se nada preokretu koji će značiti da se protivnici ponovo plaše Nemaca.

"Ne moramo odmah sve da osvojimo, ali moramo brzo da se vratimo u stanje kada se drugi ponovo plaše da igraju protiv Nemačke jer zanju da ju je gotovo nemoguće pobediti. To mi je najveća želja", zaključio je Zamer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.