Ko je zaista pomogao Šapekoenseu? Samo DVA kluba

Izvor: Mondo, 18.Mar.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je zaista pomogao Šapekoenseu? Samo DVA kluba

Mnogi su se javljali, ali konkretna pomoć stigla je samo iz Španije i Italije.

Foto: Guliver/Getty images/Buda Mendes

Praktično ceo tim brazilskog kluba Šapekoensea stradao je u novembarskoj avionskoj nesreći, koja je uznemirala čitav svet.

Poruke saučešća stizale su sa svih strana, mnogi su izražavali podršku i nagađalo se ko je sve bio spreman i da izdvoji veliki novac da pomogne klubu zavijenom u crno.

Nekoliko meseci posle tragedije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsednik Šapekoensea Plio David De Nes rekao je meksičkim medijima istinu o tome ko je ponudio konkretnu pomoć.

U pitanju su samo dva kluba, koja su pokazala veličinu.

"Samo je Barselona bila uz nas od početka. Obezbedili su nam novac i pozvali su nas da u avgustu učestvujemo na njihovom turniru Đoan Gamper, uz obećanje da će prihod podeliti sa nama. Takođe, Roma je takođe ponudila da odigramo prijateljski meč, ali imamo veoma zauzet raspored, sa skoro tri utakmice nedeljno", istakao je prvi čovek "Šapea".

Veliki pokazuju veličinu u teškim situacijama, a Barselona i Roma zaslužuju veliko poštovanje za ovaj potez.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.