Ko je Karija iznenadio, Srbija ili Amerika?

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Karija iznenadio, Srbija ili Amerika?

On je znao kako protiv Amerikanaca... Šta danas da očekujemo?

Priželjkivali smo da nam se ovog leta ponovi Indijanapolis iz 2002, ali možda se to na neki način i dogodi danas, samo u borbi za plaman od 5. do 8. mesta sa Amerikancima.

I naša reprezentacija, kao i američka, zaustavljena je na Svetskomprvenstvu u Kini već u četvrtfinalu. Srbija je poražena od Argentine, SAD juče od Francuske, pa bi jednima i drugima današnja pobeda bila kakva-takva uteha. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Meč počinje u 13 časova, a svoj komentar onoga što se izdešavalo u protekla dva dana dao je i naš legendarni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić, koji je 2002. u Indijanapolisu vodio reprezentaciju Jugoslavije do svetskog zlata, i to preko Amerikanaca u četvrtfinalu.

''Pitali su me sada posle finala katalonske lige šta mislim o tome što su ispali Srbija i SAD - rekao sam da me poraz Srbije jeste iznenadio, a poraz Amerike uopšte nije", istakao je Pešić u izjavi za BBC.

Potom je dodatno obrazložio i zašto tako misli - najpre o Amerikancima, a onda i o našoj selekciji.

''Došli su sa korektnim timom, ali ne tako dominantnim kao ranije i trebalo je da izgube još od Turske, pa nisu... Mnogo je boljih reprezentacija od njih na turniru.

Kada je reč o Srbiji nisam toliko iznenađen samim porazom, on je sastavni deo sporta, ali jesam načinom na koji je Srbija izgubila", objasnio je Pešić.

Naravno, nije moglo bez pitanja i o Indijanapolisu i kako je došlo do tog istorijskog trijumfa, a popularni Kari je jednostavno odgovorio:

''Otišli smo u Indijanapolis da osvojimo zlato.

Znali smo da na putu do njega stoje Amerikanci, iako nismo mislili da će do toga doći već tad, a ne u finalu, ali pripremali smo se za njih'', objasnio je Pešić i dodao da je naš tim tada znao kako treba igrati protiv Amerikanaca.

Koliko znamo danas, videćemo već od 13 časova, a kompletan razgovor sa Pešićem možete videti OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.