Ko će igrati za Jang bojs? I trener NE ZNA

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će igrati za Jang bojs? I trener NE ZNA

Gerardo Seoane čeka dan utakmice za konačnu odluku.

Foto: Guliver/Getty images/Pier Marco Tacca

Šampion Švajcarske, Jang Bojs, doputovao je u Beograd sa Miralemom Sulejmanijem, ali i dalje je neizvesno hoće li bivši reprezentativac Srbije igrati u utorak protiv Crvene zvezde (21.00, prenos na TV Arena sport 1).

Pored odličnog veziste, trener Gerardo Seoane ima još nekoliko dilema kada je u pitanju startna postava njegovog tima, uglavnom zbog povreda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Videćemo ko će igrati. Sve zavisi od samog učinka, fizičke spreme i mentalne situacije. Ima mnogo faktora koji utiču na sastav tima. Odluku donosim na osnovu racionalnih faktora, ali i osećaja koje imam", rekao je trener Jang bojsa na konferenciji za medije u Beogradu.

"Sulejmani trenira sve više i bolje. Ovde je sa ekipom, a posle treninga ću odlučiti da li će biti u timu", dodao je Seoane, uz to da nije siguran i da li će igrati Kristofer Martins, Gijom Oro i golman David Fon Balmos.

Neizvesno je i hoće li od prvog minuta nastupiti novajlija Frederik Sorensen.

"Sorensen se dobro uklopio u tim. On je doneo kvalitete koji će doprineti da naša ekipa bude još bolja", nije želeo trener Švajcaraca da otkrije.

Klubu iz Berna ovo je drugo gostovanje u Beogradu. Prvo je bilo 2004, takođe posle 2:2 u Švajcarskoj, a tada je Zvezda bila ubedljiva u revanšu i pobedila 3:0.

Seoane se ne pribojava sličnog epiloga.

"Nisam trener koji se bavi istorijom i upoređivanjem sa prethodnim utakmicama, a tek sa onim koje su bile pre mnogo godina. Želimo da pružimo što više na terenu, težićemo što boljem rezultatu, zapravo tamo gde smo stali u prethodnoj utakmici".

Upitan da li je njegova ekipa vežbala penale, odgovorio je: "Imamo dobre izvođače jedanaesteraca. Tako je bilo i 2004. godine".

Vezista Jang Bojsa, Mišel Ebišer, rekao je da njegovu ekipu neće poremetiti atmosfera koja se očekuje na tribinama stadiona Rajko Mitić.

"Biće potrebno da igramo super. Nismo zadovoljni rezultatom iz prve utakmice. Moraćemo da igramo dobro u odbrani, a gol svakako moramo da damo. Čuli smo o atmosferi ovde, ali ne plašimo se i ne obaziremo na nju, već samo želimo dobar rezultat", istakao je Švajcarac.

On je naveo da će njegovom timu značiti iskustvo od prošle sezone i duela sa Dinamom iz Zagreba, koji su eliminisali u poslednjem kolu kvalifikacija (1:1 u Bernu, pa 2:1 za Jang bojs u Zagrebu).

"Pokušaćemo da to iskustvo i tu emociju iz Zagreba pretočimo u predstojeću utakmicu i ostvarimo pobedu koja bi nas odvela u grupu Lige šampiona".

Novinare iz Srbije je zanimalo šta je Miralem Sulejmani rekao saigračima o Zvezdi i o tome šta ih čeka u Beogradu. Ebišer je uz osmeh odgovorio: "Da budem iskren, ništa nam nije rekao".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.