Klop poslednji preživeli: Imamo pametne vlasnike

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 14:15

Klop "poslednji preživeli": Imamo pametne vlasnike

Protekla nedelja u Premijer ligi mogla bi se slobodno nazvati i "sedmicom otkaza".

Ceh su platili iskusni stručnjaci kakvi su Brendan Rodžers i Grem Poter, prvi na kormilu Lestera, drugi Čelsija, pre njih i Antonio Konte u Totenhemu.

Plavo nije bila boja vikenda, ali ni "crvena", jer je Liverpul poražen, pa je mnogo onih koji i Jirgena Klopa sve češće dovode u vezu sa mogućim odlaskom sa kormila ekipe sa Enfilda.

Pred gostovanje upravo Čelsiju u utorak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klop se pomalo u šali, pomalo u zbilji upitao kako je još na istoj poziciji.

"Da slon je u prostoriji, zašto ja još sedim na ovom mestu u ovom ludom svetu? Poslednji preživeli. Da mi je ovo prva sezona, bilo bi znatno drugačije. Da, imamo pametne vlasnike, ali da biste bili sto odsto sigurni, morali biste njih da pitate. Ja se ne plašim otkaza. Ne mislim ni da se Grem Poter plašio. Svestan sam da sam još tu zbog urađenog u prošlosti, ne ove sezone. Ali nema potrebe da se plašim, nisam mural na zidu, ja sam tu da doprinesem. Svi to shvatamo kao deo posla", kaže Klop.

Ova sezona u Premijer ligi obeležena je čestim smenama na pozicijama menadžera.

"Ovo sa Poterom je već 12. otkaz ove sezone u Premijer ligi. Užasan broj, ali tako je kako je. Mnogo klubova beleži rezultate ispod očekivanja, mi takođe. Očekivanja su tu, s pravom, i ako ih ne ispunite, onda morate da prihvatite odluke", dodao je strateg Liverpula.

"Jako poštujem Potera i Rodžersa, dopadaju mi se obojica. Fantastični menadžeri, ali stvari uvek mogu da krenu u pogrešnom smeru. Tako je u fudbalskom poslu. Bila je to čudna nedelja, Antonio Konte, Nagelsman, a onda i njih dvojica".

Jasno je da protiv Čelsija nema kud osim da posle dva poraza u ligi, osvoji bodove. Svestan je da neće biti lako.

"Pokušaće da se trgnu. To je normalan efekat kada menadžer ode. Koliko znam njegov tim je još tu, ostaju. Kao i na meču Bajerna i Dortmunda , videli ste, Bajernovi igrači su pokazali reakciju", zaključio je Klop.

Susret Čelsi – Liverpul igra se u utorak 4. aprila od 21 čas na Stamford bridžu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.