Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 20:19

Klop: Reprezentacija, pa karantin – kazna za igrače!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop najavio je da će kazniti igrače koji žele da igraju za svoje reprezentacije, ukoliko posle toga moraju da budu smešteni u karantin. Nemac kaže da razume potrebe nacionalnih saveza, ali da želi da zaštiti igrače i interese kluba u vreme pandemije koronavirusa.
Liverpul ove sezone ima mnogo problema sa povređenim igračima, a nekolicina je bila i zaražena koronavirusom. Zbog toga menadžer Jirgen Klop ima stroga stanovišta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je odlazak njegovih igrača na reprezentativnu pauzu u pitanju.

Engleska ima stroga pravila kada se radio o putovanjima u druge države, od kojih su pojedine na "crvenoj listi", što znači da je po dolasku iz njih obavezan desetodnevni karantin.
"Razumem potrebe nacionalnih fudbalskih saveza, ali živimo u teškim vremenima i ne mogu svi biti srećni. Moramo priznati da klubovi plaćaju igrače i oni moraju biti prioritet", rekao je, između ostalog, nemački trener.
U predstojećoj reprezentativnoj pauzi "crveni" bi mogli da ostanu deset dana bez igrača iz Brazila (Alison, Fabinjo, Firmino), Portugalije (Diogo Žota), ali i Afrikanaca Manea i Nabija Kejte, koji su svi reprezentativci svojih zemalja.
Stoga, Klop je najavio da će kazniti svakog igrača koji želi da igra za svoju reprezentaciju, a što bi za posledicu imalo desetodnevni karantin.
Fifa je ovoga puta stala na stranu klubova, koji nemaju oibavezu da puste svoje igrače u nacionalne timove, naročito ukoliko ih čeka karantin po povratku u zemlju u kojem zarađuju fudbalski hleb.
Ekipu Liverpula, osim utakmica u Premijer ligi, očekuje i revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga. Prvi meč "crveni" su rešili u svoju korist 2:0, utakmica je igrana u Budimpešti, a i dalje se ne zna gde će Liverpul biti domaćin u revanšu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Klop protiv odlaska igrača: Nije vreme za reprezentacije

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2021

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smata da nije vreme da fudbaleri napuštaju klubove zbog obaveza u svojim reprezentacijama.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.