Klop: Možda samo tri kluba i - kraj

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klop: Možda samo tri kluba i - kraj

Strateg Liverpula pričao je o svojoj trenerskoj karijeri i kako je on očigledno čovek predodređen da radi "na duže staze"

Foto: AP/Jon Super

Uvek je bio poseban, drugačiji. Stvari uvek naziva pravim imenom, ne "uvija", zanimljiv... Jirgena Klopa baš zbog toga veoma poštuju. U klubovima u kojima je radio ostavio je dubok trag, doživljava ih uvek kao porodicu, ima iskren odnos.

Liverpul, u kojem radi od 2915. godine, treći je klub koji u karijeri predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao trener. Počeo je 2001. godine u Majncu, odakle je posle sedam godina prešao u Borusiju iz Dortmunda. I tamo je proveo sedam sezona i osvojio dve šampionske titule, a u oktobru 2015. godine preuzeo je Liverpul.

Smatra da je trener na duge staze.

"Neću predvoditi 10 različitih klubova. Postoji šansa da ću do kraja karijere raditi u samo tri kluba. Malo je verovatno da ću iznenada početi da menjam ekipe, a lakše mi je da se potpuno posvetim poslu u klubu pošto se radi o dugoročnim projektima", rekao je 49-godišnji Klop za "Omnisport".

Klop je u prvoj godini u Liverpulu propustio dve prilike za osvajanje trofeja, pošto su "crveni" izgubili u finalu Liga kupa i Lige Evrope. On je rekao da se nada da će osvojiti najmanje jedan trofej dok mu ne istekne ugovor 2022. godine.

"Ako ostanem do kraja ugovora u Liverpulu, postoji dobra šansa da osvojim neki trofej. Mogao bih da budem u neprijatnoj situaciji ako ne osvojimo ništa. Ljudi očekuju da Liverpul osvaja trofeje", rekao je nemački trener.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnički 1923 raskinuo saradnju sa Čapljićem

Izvor: KGsport.info, 18.Apr.2017

Vlado Čapljić nije više trener Radničkog 1923. Kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba, došlo je do sporazumne saradnje sa trenerom koji je pre par godina Radnički uveo u Super ligu Srbiju.. Čapljić je zimus po treći put preuzeo kormilo kluba sa „Čika Dače“, zamenivši na poziciji šefa...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.