Klivlend poveo, Oklahoma izjednačila

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend poveo, Oklahoma izjednačila

Protekle noći u NBA ligi Oklahoma je u dramatičnoj završnici izborila pobedu na terenu San Antonija sa 98:97 i izjednačila na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa. Klivlend je ubedljivo sa 104:93 realizovao prednost domaćeg terena i u duelu sa Atlantom poveo sa 1:0.
U duelu Klivlenda i Atlante nije bilo velikih neizvesnosti jer su domaćini, predvođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lebronom Džejmsom, od početka vodili igru, uvećavali prednost i na kraju sa 104:93 odneli prvu pobedu za vođstvo u četvrtfinalu plej-ofa.

Džejms je sa 25 pogodaka bio najefikasniji u timu Klivlenda, a pratili su ga Milsap sa 17 i Bazmor sa 16 koševa.
Na drugoj strani Denis Šreder je sa 27 koševa bio najefikasniji igrač utakmice, ali je to slaba uteha za Atlantu.
Završnica duela Oklahome i San Antonija je bila više nego dramatična.
Oklahoma je tokom cele utakmice održavala minimalnu prednost i činilo se da na kraju neće biti velike neizvesnosti jer su 13 sekundi pre kraja imali loptu za poslednji napad. A onda nastaje drama... Uostalom, najbolje će biti da procenite sami šta se dogodilo...
 
Oklahomu su, po običaju, predvodili Vestbruk sa 29 i Durent sa 28 postignutih koševa, ali ih je duboko u zasenak bacio Lamarkus Oldridž iz San Antonija.
Oldridž je ubacio 41 koš, a imao je i osam skokova, dok je Kavaj Lenard dodao 14 poena i sedam skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od tri minuta, nije se upisao među strelce, a imao je dva skoka. To je tek drugi poraz San Antonija na domaćem terenu u ovoj sezoni.
Trener San Antonija Greg Popovič se posle utakmice žalio na suđenje i pomenuti sporni momenat, kada nije dosuđen prekršaj u napadu košarkašu Oklahome Dionu Vejtersu, kada je. čini se, laktom udario Manua Điinobilija. Sudije su posle meča pregledale snimak i priznale grešku, ali je utakmica završena pobedom Tandera.
"Na parketu nismo videli taj prekršaj. Ali posle pregledanog snimka složili smo se da je trebalo da dosudimo faul u napadu. Tako nešto nikada nismo videli, ali trebalo je da dosudimo Vejtersu faul u napadu", rekao je sudija Ken Mauer.
Treća utakmica igraće se u petak u Oklahomi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.