Izvor: RTS, 08.Avg.2022, 09:24

Kirjos prekinuo trogodišnji post i to duplom krunom u Vašingtonu

Ako je neko sumnjao, sada više nema dileme – Nik Kirjos se vratio i igra najbolji tenis u karijeri. Australijanac je nastavio odličnu sezonu i, nakon finala Vimbldona, osvojio titulu na ATP turniru u Vašingtonu.
Kirjos ne samo da je prekinuo post dug tri godine bez pehara, već je to učinio duplom krunom u prestonici Sjedinjenih Američkih Država, pošto je sa Džekom Sokom trijumfovao i u dubl konkurenciji.

Nik je u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << singla savladao Jošihita Nišioku iz Japana, rezultatom 6:4, 6:3.
Osvojio je sedmu titulu u karijeri, poslednja je bila baš na Siti openu 2019. godine i bio je prezadovoljan napretkom koji je napravio.
"Ovo je sve veoma emotivno za mene. Videti gde sam bio prošle godine, a gde sada - neverovatna transformacija", rekao je Kirjos.
On će zabeležiti ogroman skok na ATP rang-listi, sa 63. na 37. mesto.
Dodao je da je bio na veoma "mračnom mestu" u najgorem periodu u karijeri.
"Mnogo je ljudi koji su mi pomogli da dođem ovde, ali lično, pokazao sam neverovatnu snagu da nastavim dalje, izdržim, prođem kroz loš period i nastupim i osvojim turnir poput ovoga."
Nekoliko sati kasnije momak iz Kanbere je ponovo izašao na teren, ovoga puta u finalu dublova sa Džekom Sokom.
Australijanac i Amerikanac su pobedili Ivana Dodiga i Ostina Krajičeka 7:5, 6:4, a Kirjos postao prvi teniser u istoriji turnira koji je iste godine pobedio u obe konkurencije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kirjos osvojio duplu krunu u Vašingtonu

Izvor: Beta, 08.Avg.2022

Australijski teniser Nik Kirjos osvojio je prošle noći titulu na turniru u Vašingtonu, pošto je u finalu pobedio Japanca Jošihita Nišioku sa 6:4, 6:3.Finalista Vimblodona je osvojio svoju sedmu pojedinačnu titulu u karijeri, a prvu posle tačno tri godine kada je takodje trijumfovao u Vašingtonu.On...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.