Kirjos otkinuo jedan set, ali Nadal je u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirjos "otkinuo" jedan set, ali Nadal je u četvrtfinalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Nikom Kirjosom. Nadal je u derbiju ove runde, meču koji su svi očekivali, slavio rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (8-6), 7:6 (7-4).
"Bik sa Majorke" je opravdao ulogu favorita i jedino što je Australijanac uspeo jeste da "otkine" jedan set. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kirjos je na zagrevanje izašao u dresu Kobija Brajanta, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći, vidno potresen i u suzama.
Nadal je iskoristio i napravio brejk na startu, to mu je donelo prvi set, da bi Nik uzvratio u drugom. Najveću priliku momak iz Kanbere propustio je u taj-brejku trećeg seta.
Na 5:5 u dodatnom gemu je pokušao da odservira drugi servis brzinom većom od 200 kilometara na čast, napravio je dvostruku grešku, ali je Rafa uzvratio isto. Ipak, Kirjos to nije iskoristio i najbolji teniser planete je tada prelomio pitanje pobednika.
Kirjos je uspeo da u završnici zakomplikuje meč, vrati brejk zaostatka i dođe na korak do izjednačenja, ali ga je loš izbor udaraca koštao po ko zna koji put u karijeri.
Bio je ovo deveti međusobni duel dvojice igrača, a Španac je konačno uspešniji i sada vodi 5-4 u pobedama. Prethodno je dobio i dramatičan okršaj na Vimbldonu prošle godine.
On će se u borbi za polufinale sastati sa Dominikom Timom, koji je u tri seta bio bolji od Gaela Monfisa.
Sada su poznati svi četvrtfinalni parovi, pored Nadala i Tima, sastaju se Novak Đoković – Miloš Raonić, Rodžer Federer – Tenis Sandgren i Aleksander Zverev – Stan Vavrinka.
Australijan open igra se za nagradni fond od 71 milion australijskih dolara, a titulu brani upravo Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nadal nakon velike borbe savladao Kirjosa

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2020

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobjedom nad Nikom Kirjosom u četiri seta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.