Kipar iznenadio BiH, Italija sigurna u Norveškoj

Izvor: RTS, 10.Sep.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipar iznenadio BiH, Italija sigurna u Norveškoj

Fudbalska reprezentacija Italije sigurno je slavila u gostima protiv Norveške (2:0), a veliko iznenađenje priredio je Kipar trijumfom u Zenici protiv Bosne i Hercegovine (2:1), u utakmicama 1. kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. Hrvatska u susretu sa Maltom jedva stigla do pobede sa igračem više.

Selekcija BiH šokirala je navijače neočekivanim neuspehom protiv Kiprana, koji će propisno uzdrmati poziciju selektora Safeta Sušića.

Činilo se da će favorizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << domaćin rutinski osvojiti bodove kada je Ibišević doneo vođstvo već u šestom minutu. Međutim, Kiprani su u nastavku došli do velikog preokreta u režiji dvostrukog strelca Hristofija.

Kada je izjednačio rezultat pred kraj poluvremena ipak se očekivalo da će Džeko i saigrači nakon odmora "povući" i osigurati pobedu. Međutim, Hristofi je u završnici još jednom savladao golmana Begovića za ogroman uspeh svog tima.

Vels je predvođen zvezdom madridskog Reala Geretom Bejlom muku mučio sa autsajderom Andorom i bio je na korak od senzacionalnog neuspeha. Amateri iz Andore vodili su od 6. minuta, ali su Velšani ipak preokrenuli rezultat zahvaljujući Bejlu, koji je od dva pogotka jedan postigao iz penala (2:1).

Novi selektor Antonio Konte uspešno je debitovao na klupi "azura" u Oslu, gde su njegovi izabranici sigurno kontrolisali igru i bez većih problema osvojili startne bodove.

Po gol u oba poluvremena bili su dovoljni da Italija zabeleži važnu pobedu i trasira put ka kontinentalnom šampionatu u Francuskoj.

Neočekivano težak posao imala je i Hrvatska u susretu sa Maltom, iako su gosti igrali oslabljeni još od 30. minuta nakon isključenja Borga.

Iznenađenje u Zagrebu sprečili su Modrić i Kramarić golovima u drugom poluvremenu za konačnih 2:0.

Island je u Rejkjaviku deklasirao Tursku (3:0), a švedski stručnjak na klupi "vikinga" Lars Lagerbak nadmudrio je iskusnog kolegu Fatiha Terima i zakomplikovao Turcima situaciju pred nastavak kvalifikacija.

Češka je kod kuće izborila važan trijumf protiv Holandije pogotkom u sudijskoj nadoknadi utakmice (2:1).

Ranije su Kazahstan i Letonija odigrali bez golova, dok je Bugarska slavila u gostima protiv Azerbejdžana (2:1).

Rezultati:

A grupa:

Astana: Kazahstan - Letonija 0:0

Prag: CCeška - Holandija 2:1 (Dočkal 22, Pilar 90+1 - De Fraj 55)

Rejkjavik: Island - Turska 3:0 (Bodvarson 18, Sigurdson 76, Sigtorson 78)

B grupa:

Andora la Velja: Andora - Vels 1:2 (Lima 6. penal - Bejl 22, 81. penal)

Zenica: Bosna i Hercegovina - Kipar 1:2 (Ibišević 6 - Hristofi 45, 73)

H grupa:

Baku: Azerbejdžan - Bugarska 1:2 (Nazarov 54 . Micanski 14, V.Hristov 87)

Zagreb: Hrvatska - Malta 2:0 (Modrić 46, Kramarić 81)

Oslo: Norveška - Italija 0:2 (Zaza 16, Bonuči 62)

Reprezentacija Srbije startuje u I grupi kvalifikacija 11. oktobra na gostujućem terenu protiv Jermenije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.