Kingsi izgubili u Arko Areni, nova blamaža Lejkersa

Izvor: B92, 20.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kingsi izgubili u "Arko Areni", nova blamaža Lejkersa



Košarkaši Sakramenta doživeli su prvi poraz na svom parketu u novoj sezoni, pošto su noćas izgubili od San Antonija. Predrag Stojaković i Vlade Divac bili su prilično nezapaženi. Stojaković je postigao 5 poena i imao 7 uhvaćenih lopti ( šut 2-10) , dok je Divac imao učinak od 7 koševa i 8 skokova.

Za tim Sakramenta po prvi put u novoj sezoni posle teške povrede stopala, nastupio je Majk Bibi ( propustio 27 utakmica), ali ni dobra igra prvog pleja Kingsa (drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strelac tima sa 17 poena) nije bila dovoljna da se pobede Mamuze i ostvari i 14 trijumf u "Arko Areni". Kris Veber je ponovo odigrao fantastičnu utakmicu ( 23 poena, 12 skokova i 6 asistencija), ali osim već pomenutog Bibija, nije bilo raspoloženih saigrača.

Kod "Sparsa" ubedljivo najbolji Tim Dankan. Meč je odlučen sredinom poslednje četvrtine kada su Kingsi uspeli da nadoknade deficit od 7 poena (63:70) i predju u vodstvo, medjutim Dankan & co. ponovo vraćaju serijom od 7-0 i dobijaju utakmicu:

Imali smo prednost tokom skoro čitave utakmice, ali smo stali i Kingsi su za 6 minuta došli do prednosti. Uradili smo veliki posao, jer se ovi momci ( Sakramento) vrlo brzo vraćaju u utakmice i pobedjuju." rekao je Dankan nakon utakmice u Kaliforniji.

Sa druge strane, u reprizi prošlogodišnjeg finala, ekipa Nju Džersija pobedila ( bolje reći - ponizila) je Los Andjeles Lejkerse sa ubedljivih 98:71, uz 27 koševa, 11 skokova i 8 asistencija Džejsona Kida.Ako su možda imali neke komplekse nakon " sweep-a" u prošlom finalu, Netsi su učinili sve što je bilo do njih da se nula iz finala što pre zaboravi. Šta reći o Lejkersima - sve analize, nagadjanja, očekivanja da će se probuditi pre plej ofa ( ako uopšte u njega udju) ne mogu za sada da daju odgovor na pitanje - " Šta se dešava sa ekipom iz L.A ?

Brajant sa 21 poenom ( šut 28-9) bio je najefikasniji kod Lejkersa kojima je put na istoku sve džombastiji. Netsi su u po prvi put rasprodatoj dvorani ove sezone, sredinom druge četvrtine poveli sa 17 poena razlike i već tada je sve bilo rešeno:

Bilo je bolje večeras, iskreno, bilo je bolje... " bio je prvi komentar Brajanta nakon utakmice. Nije poznato da li je mislio na takmičarski duh ekipe, tek Lejkersi na gostujućim parketima ove sezone imaju sraman skor od 2.pobede i 12 poraza ( 0-6 sa ekipama sa istoka). Kod Netsa pored dominantnog Kida, kome će prema pisanju američke štampe, gazda kluba ponuditi novi 6-godišnji ugovor vredan 105 miliona dolara, dobre partije pružili su Heris sa 19 i Martin sa 16 poena.

Novo iskušenje Lejkerse čeka već večeras kada putuju na noge Filadelfiji, a u SAD se već gromoglasno najavljuje božićni duel sa Kingsima...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.