Izvor: B92, 03.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kingsi bolji od Vašingtona, sve bliži tituli u Pac. diviziji

Košarkaši Sakramenta pobedili su noćas na gostovanju Vašington sa 105:99, što je njihova treća pobeda na turneji po istočnoj konferenciji. Najefikasniji kod Kingsa bio je Kris Veber sa 28 poena. Pedja Stojaković postigao je 16, dok je Vlade Divac imao 12 poena.

Kingsi su dominirali tokom celog meča, a najveću prednost imali su početkom poslednje četvrtine, 19 poena. Najveći šansu za preokret domaći su imali 2 minuta pre kraja kada su smanjili prednost na pet poena, ali se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kris Veber pobrinuo da ne dodje do iznenadjenja.

Trener Kingsa Rik Adelman bio je zadovoljan igrom i formom svoje ekipe nekoliko nedelja pred kraj regularnog dela sezone i početak plej-ofa:

"Imamo dobru, kvalitetnu grupu igrača. Svi se dobro poznaju i odlično saradjuju. Kada trenirate u NBA ligi to je teško naći, tako da je izuzetno zabavno trenirati ove igrače", rekao je Adelman.

Sa druge strane najbolji je bio Džeri Stehaus sa 27 poena, dok je Majkl Džoran postigao 17.

Sakramentu je sada potrebna još samo jedna pobeda kako bi osigurali titulu prvaka Pacifik divizije, a prvu šansu imaće već u petak veče protiv Bostona, uz direktan prenos na TV B92, u subotu ujutro od 3 sata posle ponoći. Reprizu utakmice Vašington - Sakramento možete pogledati večeras od 8 i 15.

U borbi za poslednje mesto u plej-ofu istočne konferencije Milvoki je pobedio Hjuston sa 106:99 i sada ima dve utakmice prednosti nad Vašingtonom.

U ostalim susretima Sijetl je sve dalji od plasmana u plej-of posle poraza od Minesote sa 91:86. Predrag Drobnjak postigao je 16, dok je Radmanović postigao 8 poena. Boston je pregazio Majami sa 90:62, uz 28 poena Pola Pirsa.

San Antonio se približio Dalasu na vrhu zapadne konferencije pobedom nad Memfisom sa 105:87. Još jednu odličnu partiju pružio je centar Tim Dankan sa 33 poena i čak 19 skokova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.