Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2020, 18:50

Kina redom briše sportske događaje

Po svemu sudeći, bez međunarodnog sporta u najmnogoljudnijoj zemlji sveta do kraja 2020.

Iako se fudbalska Superliga nastavlja već koliko sutra, a tamošnje košarkaško prvenstvo CBA od predstojećeg vikenda pušta i navijače na tribine, deluje da do kraja godine u Kini neće biti održano ni jedno međunarodno sportsko takmičenje.

Kako je uostalom i najavlijivano iz struktura vlasti poslednjih sedmica., a sve zbog pandemije. Kina, iz koje je i krenuo ceo problem, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drži stanje pod kontolom već dva meseca, te se nova žarišta pojavljuju uglavno dolaskom ljudi iz inostranstva što ovakve mere treba da spreče.

Danas su se tako na "listi za odstrel" i zvanično našli teniski turniri, između ostalih ATP masters u Šangaju i WTA Finale u Ženšenu, stanica atletske Dijamantske lige u Šangaju, kao i masters u snukeru. Kako sada stvari stoje, neće biti ni Formule 1, kao i najvećeg golf turnira u Kini "WGC-HSBC Champions". A sve su to međunarodno veoma važna takmičenja sa desetinama miliona dolara nagradnih fondova, ali i velike popularnosti, samim tim i marketinški veoma isplative.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.