Kigen i Širer na klupi Njukasla

Izvor: Blic, 18.Jan.2008, 06:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kigen i Širer na klupi Njukasla

Engleski premijerligaš Njukasl imenovao je svog nekadašnjeg menadžera Kevina Kigena ponovo na istu funkciju, a njegov asistent na klupi "svraka" biće legendarni napadač kluba Alan Širer.



Kigen je preuzeo Njukasl od Sema Alardajsa koji je nedavno, sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. Nakon odbijanja Harija Rednapa da preuzme klub, kontaktirani su još Žerard Ulije i Didije Dešamp ali se uprava na kraju odlučila za Kigena uz uslov, da u "tajne zanata" uvede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Alana Širera.

"Gordi Mesija" kako su britanski mediji prozvali Kigena, vodio je Njukasl od 1992. do 1997 godine kada je klub doživeo procvat. Najbolja ali i najtragičnija sezona bila je 1995/96 kada je klub sa Sent Džejmsa prokockao prednost od 12 bodova i prepustio šampionsku titulu Mančester Junajtedu.

Nakon što je napustio Njukasl, 56-godišnji menadžer preuzeo je Fulam na jednu sezonu, a bio je i selektor engleske reprezentacije od februara 1999. do oktobra 2000. godine, a vodio je i Mančester Siti koji je napustio 2005. godine, otkada je bez angažmana.

Njukasl trenutno zauzima 11. poziciju sa šest bodova zaostatka za desetoplasiranim Vest Hemom, ali i samo šest bodova ih deli od zone ispadanja, što su čelnici kluba ocenili kao totalni neuspeh.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.