Izvor: Piplmetar.rs, 19.Okt.2023, 03:30

Kenijski atletičar suspendovan na 10 godina zbog dopinga

Kenijski atletičar Tit Ekiru suspendovan je na 10 godina zbog pozitivnog doping testa i korišćenja lažne medicinske dokumentacije, prenela je danas Jedinac za integritet atletike (AIU).
Šesti najbrži maratonac svih vremena bio je dva puta pozitivan na zabranjene supstance tokom 2021. godine.
On je imao pozitivne nalaze posle maratona u Milanu i Abu Dabaiju, i oba puta je tvrdio da je to ishod legitimnog medicinskog tretmana.
Ekiru je u dva navrata od jednog kenijskog doktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << primio inekcije triamcinolon acetonida tokom nedokumentovanih poseta bolnici. AIU je zabranila triamcinolon 2014. jer pomaže sportistima da izgube težinu bez značajnog gubitka snage.
Ekiru je dokumente predao Jedinici za atletski integritet (AIU) kao deo svoje početne obrane, ali dokazi višeg medicinskog zvaničnika vlade okruga Nandi u Keniji pomogli su da se dokaže da su bolnički kartoni lažirani.
Slučaj je ponovno otvoren prošle godine nakon čega je privremeno suspendovan. U junu, suočen sa značajnim dokazima protiv njega, Ekiru je odustao od žalbe. AIU je okonč

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.