Kenijac ispisao istoriju nestvarnim rekordom, IAAF ne priznaje!

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijac ispisao istoriju nestvarnim rekordom, IAAF ne priznaje!

Kenijski atletičar Eliud Kipčoge ispisao je istoriju istrčavši maraton za manje od dva sata, ali mu rekord neće biti priznat.

Tridesetčetvorogodišnji Kipčoge je uspeo da istrči 42,2 kilometra za 1:59:40 na stazi u Beču.

Ovo je bio drugi pokušaj Kenijca da ostvari ovaj uspeh, nakon što mu 2017. to za "dlaku" nije uspelo – tada je nezvanični maraton istrčao za 2:00:25.

Ipak, objavljeno je da se neće priznati rekord, jer nije bio u otvorenoj konkurenciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Razlog je taj što maraton nije organizovan kao zvanično takmičenje pod okriljem Svetske atletske federacije (IAAF).

Uz to, njega je tokom trke pratio automobil podrške, koji je emitovao laserske zrake za označavanje potrebnog prolaznog vremena, kao i grupa od 30 trkača, uglavnom osvajača medalja na svetskim prvenstvima i olimpijskim igrama, što takođe nije dozvoljeno.

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) je Kipčogeu čestitala ovaj neverovatan uspeh.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kipčoge - prvi čovek koji je istrčao maraton za manje od dva sata

Izvor: Beta, 12.Okt.2019

Kenijski atletičar Eliud Kipčoge postao je danas prvi sportista koji je istrčao maraton za manje od dva sata, ali se to neće računati kao svetski rekord.Olimpijski šampion i svetski rekorder je maraton u Beču, koji je organizovan pod nazivom "Ineos 1:59 challenge", istrčao za sat, 59 minuta i...

Nastavak na Beta...

U Keniji DELIRIJUM! (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Okt.2019

Pogledajte video sa ulica u Keniji...Eliud Kipčoge je uspeo da istrči maraton za manje od dva sata, što se desilo prvi put u istoriji o čemu ste mogli da čitate ovde...Ipak, Atletska federacija nije uvažila ovo kao novi svetski rekord...U Keniji su na ulicama Eldoreta, mesta gde je rođen Kipčoge,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.