Kenijac Lagat najbrži u Stokholmu

Izvor: B92, 05.Jun.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijac Lagat najbrži u Stokholmu

Kenijski atletičar Jozef Lagat pobedio je na maratonu u Stokholmu u vremenu dva sata 12 minuta i 48 sekundi.

U konkurenciji maratonki, prva je kroz cilj prošla Švedjanka Izabela Anderson rezultatom 2:31,35 sata.

Lagat je zajedno sa zemljakom Hilarijem Kipčumbom rano "pobegao" konkurenciji, da bi u 35. kilometru naglo ubrzao, ostavio Kipčumbu iza sebe i došao do ubedljivog trijumfa.

Drugo mesto zauzeo je Južnoafrikanac Johan Kekana u vremenu 2:16,09 sata, a treće Kenijac Jona Kibivot Kemboj rezultatom 2:16, 47 sata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lagat i Andersonova pobedili na maratonu u Stokholmu

Izvor: Beta, 05.Jun.2010

STOKHOLM, 5. juna 2010. (Beta-AP) - Kenijski atletičar Džozef Lagat pobedio je u subotu na maratonu u Stokholmu, a domaća takmičarka Izabela Anderson trijumfovala je u ženskoj konkurenciji...Lagat je ostvario vreme od dva sata, 12 minuta i 48 sekundi, drugo mesto osvojio je Johan Kekana iz Južne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.