Kazna za Hamiltona, u Austriji krenuo sa petog mesta!

Izvor: Sportske.net, 05.Jul.2020, 15:58

Kazna za Hamiltona, u Austriji krenuo sa petog mesta!

Kvalifikacije za trku održane su juče.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovao je danas sa petog mesta na trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, posle žalbe Red Bula da aktuelni šampion nije usporio na obavezne oznake upozorenja u kvalifikacijama.

Kvalifikacije za trku u Austriji održane su juče, Hamilton je zauzeo drugo mesto, iza timskog kolege Valterija Botasa, treći je bio vozač Red Bula Maks Verstapen.

Međunarodna automobilska federacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << (FIA) je sinoć analizirala situaciju i procenila da nema potrebe da se kazni Hamilton, pošto je zahvaljujući video snimcima utvrđeno da su u isto vreme bile istaknute žute zastave i zeleno svetlo, odnosno da su šestostrukom svetskom prvaku bile pokazane suprotne poruke.

Međutim, Red Bul je tražio novu analizu, pa je Hamilton pozvan danas na razgovor.

Posle promenjene odluke, Hamilton će startovati sa petog mesta. Prvi će krenuti Botas, drugi Verstapen, sa trećeg mesta Lando Noris iz Meklarena, a ispred Hamiltona biće Aleksandar Albon iz Red Bula.

Prva trka u šampionatu u Austriji počela je u 15.10.

Quick reminder: @Max33Verstappen is starting P2 today after Lewis Hamilton received a three-place grid penalty >> https://t.co/98L2EDvItS

The top 5 starters

Bottas

Verstappen

Norris

Albon

Hamilton #AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/leAZgOBJ4Q

— Formula 1 (@F1) July 5, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Botas pobedio u prvoj trci šampionata Formule 1 u Austriji

Izvor: Beta, 05.Jul.2020

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je danas u prvoj trci ovosezonskog šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.Botas je krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka i ostvario osmu pobedu u karijeri.Šampionat Formule 1 nastavljen je posle 217 dana, uzbudljivom, punom incidentata i napetom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.