Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2020, 10:13

Karl Cajs Jena ispala u četvrtu ligu

Tužan dan za slavni klub...

Nemačka treća liga slovi ove sezone za jednu od najzanimljivijih u Evropi - prvih desetak ekipa do pre nekoliko dana nalazilo se u svega nekoliko bodova razlike - međutim navijači Karl Cajs Jene neće je pamtiti po dobrom. Slavni istočnonemački klub šest kola pre kraja, a posle jučerašnjeg remija sa Irdingenom (0:0), definitivno je ispao iz lige.

Jena je ubedljivo poslednja na tabeli i nikoga nije uspela da pobedi od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << februara, tako da je ovakav ishod bio očekivan.

Karlc Cajs je trostruki šampion Istočne Nemačke i čak devetostruki viceprvak. Najveći internacionalni uspeh klub je napravio 1981, kada je preko Rome, Valensije i Benfike stigao do finala Kupa pobednika kupova, a onda izgubio od Dinama iz Tbilisija u borbi za trofej.

Jena nam je dobro poznata i iz okršaja sa Crvenom zvezdom. U sezoni 1970/71 u okviru četvrtfinala Kupa šampiona crveno-beli su slavili ukupnim rezultatom 6:3. Meč u Istočnoj Nemačkoj čuven je po tome što je Dragan Džajić dobio crveni karton, pa kasnije nije mogao da igra polufinale sa Panatinaikosom - i Zvezda je eliminisana. Drugi put Jena je bila u Beogradu u sezoni 1979/80 u okviru drugog kola UEFA kupa. Bilo je 3:2 za Crvenu zvezdu, baš kao i u gostima...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.