Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 23:13

Karioka: Flamengo opušten, bez devetorice na Volta Redondu

Trener šampiona Brazila Rožerio Seni u revanšu polufinala plej-ofa Taka Guanabara odmara najbolje za meč Kopa Libertadores u Čileu protiv Union Kalere

Ako ne bude iznenađenja u borbi za tiiulu u šampionatu Karioka gledaćemo sudar dva velikana iz Rio de Žaneira Flamenga i Fluminensea. Iako su ova dva tima većim delom sezone igrali u promenljivom sastavu, opravdali su uloge favorita. Dvostruki uzastopni šampion Brazila je gotovo izvesno u finalu jer je u prvom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << polufinala plej-ofa Taka Guanabara bo bolji od Volta Redonde sa 3:0. Flu je u prvom meču izvukao remi (1:1) u gostima protiv Portugeze.

Prednost iz prvog meča daje slobodu treneru crveno-crnih Rožeriju Seni da odmori najbolje. Čak devetorica igrača će nedostajaati noćas (02.05) na kultnoj Marakani protiv Volta Redonde u revanšu polufinala plej-ofa. Povređeni su Rodrigo Kajo, Dijego Alves, Žerson, dok je Tijago Maja u završnoj fazi oporavka. Vilijan Arao, Filipe Luiz, Dijego, Araskaeta i Bruno Enrike su dobili poštedu odlukom trenera, nekada čuvenog brazilskog golmana.

Flamengo je odlično krenuo u Kopa Libertadores gde je sakupio maksimalnih devet bodova, pobedivši Velez, Union Kaleru i LDU Kito i jednom nogom je u osmin finala najjačeg klupskog takmičenje na tlu Južne Amerike. U sredu ujutru velikan iz Rija gostuje u Čileu protiv Union Kalere na veštačkoj travi u četvrtom kolu Kopa Libertadores.

Na golu šampiona Brazila će biti Ugo Souza, Roman će igrati po levoj strani, a očekuje se da će napad Flamenga da predvodi prva zvezda tima Gabrijel Barbosa Gabigol. Partner u špicu biće mu Pedro koji menja standardnog Bruna Enrikea.

02.05: (1,32) Flamengo (4,70) Volta Redonda (9,00)

Volta Redonda je pre 16 godina igrala finale Karioka, ali je poražena od Fluminensea. Sada će teško da ponovi taj uspeh. Gosti na Marakanu stižu u najjačoj postavi. Desni bek Oliveira je bio suspendovan za prvi meč polufinala, ali sada se vraća u tim. Alef Anga je na meti Gojasa, ali će će igrati noćas, verovatno poslednji put za Volta Redondu.

Tradicija je apsolutno na strani Flemenga koji je dobio četiri poslednja meča protiv Volte Redonde. Pre dve nedelje u ligaškom delu sezone prvenstva Karioka, crveno-crni su na Marakani pobedili sa 2:1.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – POLUFINALE (REVANŠI)

Nedelja

02.05: (1,32) Flamengo (4,70) Volta Redonda (9,00) /prvi meč: 3:0/

21.00: Fluminense – Portugeza /prvi meč: 1:1/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.