Karakašević i Pasauskijene zlatni

Izvor: B92, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karakašević i Pasauskijene zlatni



Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević i Litvanka Ruta Paskauskijene savladali su u finalu Prvenstva Evrope u konkurenciji mešovitih parova, ruski dubl Fjodor Kuzmin - Oksana Fadejeva sa 4:0 (11:4, 11:6, 11:9 i 11:8) i tako su osvojili zlatnu medalju.

Karakašević i Litvanka su potvrdili da su ubedljivo najbolji mešoviti par na Starom kontinentu, pošto su odbranili zlatnu medalju osvojenu pre godinu dana u Arhusu u Danskoj, a zlatnu medalju Karakašević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je osvojio i 2003. u Bremenu.

"Moja partnerka je odigrala izvanredno svih osam setova, računajući i polufinale. Igrala je praktično bez greške. Drago mi je da sam odbranio titulu evropskog prvaka u svom rodnom gradu, iako sam bio izložen velikom pritisku", rekao je posle velikog trijumfa Karakašević.

On je podsetio da još nijednom stonoteniseru u Evropi nije pošlo za rukom da osvoji tri zlatne medalje u mešovitom dublu.

Karakašević je, zajedno sa svojom partnerkom, brilijantno odigrao finalni meč, a selektor muške stonoteniske reprezentacije Srbije Zoran Kalinić kaže:

"Ključnu partiju Karakašević i njegova partnerka odigrali su u četvrtfinalu i tada su protiv ruske kombinacije Rubcov i Votkina obezbedili medalju, pa im je do kraja šampionata bio otvoren put ka zlatu", smatra Kalinić.

Zvaničnoj konferenciji za štampu, posle intoniranja litvanske i srpske himne, prisustvovao je i legendarni jugoslovenski stonoteniser Dragutin Šurbek, koji je 1968. godine u Lionu doneo prvu i za sada jedinu titulu bivšoj zemlji u pojedinačnoj konkurenciji.

Bronzane medalje u mešovitom dublu izborili su Aleksej Smirnov (Rusija)/Kristina Tot (Madjarska) i Ferenc Paci/Georgina Pota (Madjarska).

U ženskoj konkurenciji Srbija više nema predstavnike u pojedinačnim nadmetanjima, jer su Eva Tapai, Ema Rečko i Gordana Plavšić zaustavljene u trećem kolu.

Karakašević i Grujić su izgubili u borbi za ulazak među četiri najbolja para u Evropi od sjajnih nemačkih igrača Tima Bola i Kristijana Zisa, koji su svom nacionalnom timu doneli zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji sa 0:4.

U subotu je na programu samo jedno finale. Od 18 časova igraće se finale u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.