Karadžić: Terziću, šta si uradio za svoj klub?

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2013, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Terziću, šta si uradio za svoj klub?

Predsednki FSS, Tomislav Karadžić, gostujući na SOS kanalu još jednom je ponovio da Siniša Mihajlović, selektor reprezentacije Srbije, ima njegovu podršku i da do oktobra sigurno neće biti promena na klupi Orlova.
(FOTO: V. Marković)
On je još istakao da ništa ne zamera selektoru i da je izbor igrača isključivo njegov i da mu se niko ne meša u rad:
Selektorsko mesto nije pijaca, Mihajlović ima ugovor koji bi trebalo ispoštovati do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << – rekao je prvi čovek FSS, negativno odgovorivši na pitanje da li bi promena selektora i nešto promenila u vezi sa plasmanom na SP.
Ima li Vaše odgovornosti za neuspeh i verovatan neodlazak u Brazil u smislu odabira selektora kome to nije uspelo?
Nisam samo ja doneo odluku oko selektora. Svaki put smo imali jednoglasnu odluku oko izbora i smene selektora. Meni je savest čista. Moj posao je da obezbedim maksimalne uslove za rad.
Da li tačno da ste više naklonjeni Partizanu?
Ja sam u Partizan došao jer su me zamolili prijatelji. Za tih deset meseci dobro sam radio, trudio se da budem principijelan, pošten i da svi klubovi budu isto tretirani. Savetujem i svima posle mene da budu neutralni.
Da li Goran Ješić ili Zoran Laković mogu da Vas naslede na mestu predsednika FSS?
Laković je jedan od najperspektivnijih mladih ljudi u našem fudbalu. Više puta sam mu predlagao da se kandiduje jer bi mi to bili ponos i  čast. Ali, mislim da ga putevi vode u drugom smeru. Visoko je kotiran u UEFA i FIFA i biće od velike koristi za srpski fudbal gde god da se nalazi. Možda nalazim i opravdanje u toj njegovoj odluci, jer je ovaj posao jedan od najtežih u Srbiji. Ješić je interesantna figura, obrazovan je. Sjajna je ličnost, nikada nismo išli jedan protiv drugog iako smo povremeno imali mimoilaženja.
Pismo Zvezdana Terzića, predsednika OFK Beograda upućeno superligašima, da se smeni Karadžić, prvi čovek FSS ocenio je kao neukusno:
Pismo je nekorektno i neukusno, ali i neozbiljno. Posebno mi smeta što se u njemu pominju političari i da oni stoje iza predsednika i izbora u FSS. To je apsolutna laž. Neukusno je i da se Siniša naziva nevaspitanim. To više govori o vama ako ste u stanju da ispaljujete takve kvalifikacije. Gospodin Terzić mora prvo da odgovori na pitanja kako vodi klub, kada je dao poslednji lični dohodak i šta je uradio sa stadionom?. Decenijama je tamo, a nije napravio kontakt sa lokalnom samoupravom, nema publiku, nema sponzore. Pa, pitam se, zbog čega je tamo?

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.