Karadžić: Prvo EP, a onda novi mandat!

Izvor: RTS, 28.Jul.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Prvo EP, a onda novi mandat!

Predsednik FSS Tomislav Karadžić otkrio detalje saradnje sa Dikom Advokatom i razloge njegovog angažovanja, ali i sopstvenu želju da se kandiduje za još jedan mandat. Karadžić se zahvalio prethodnim selektorima Mihajloviću i Druloviću na urađenom.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će se ponovo kandidovati na tu funkciju, ali tek nakon što nacionalni tim izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Karadžić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na promociji novog selektora Dika Advokata naveo da je ugovor sa holandskim stručnjakom potpisan na dve godine, uz opciju produženja za još dve.

Prema njegovim rečima, ta klauzula znači i da on ima ambiciju da se ponovo kandiduje za predsedničku funkciju.

Karadžić je izjavio da je Advokat izabran za selektora reprezentacije zbog velikog iskustva u radu s nacionalnim timovima.

"On ispunjava sve kriterijume koje smo postavili, a njegovo iskustvo obećava i hrabri jer radi već 30 godina bez ijedne pauze", rekao je on.

"Hteli smo iskusnu i odgovornu ličnost i mislim da smo je dobili. O potvrdi njegovog kvaliteta govore i osvojeni trofeji jer ih ima čak 14", rekao je Karadžić i dodao da očekuje da će Advokat unaprediti igru reprezentacije Srbije.

"Očekujem da će doći do napretka u igri. U prethodne dve godine smo rekonstruisali igru, imamo veliki broj mladih i kvalitetnih igrača i verujem da će iskustvo, znanje i čvrsta ruka Advokata učvrstiti i podići igru na viši nivo", rekao je on.

Predsednik FSS se zahvalio prethodnim selektorima Siniši Mihajloviću i Ljubinku Druloviću na urađenom.

"Zahvalio bih se Siniši koji je selektirao korektan tim, podmladio ekipu i sada imamo potencijal sa kojim će iskusni selektor moći da napravi iskorak, pogotovo na rezultatskom planu, koji nam nedostaje. I Drulović je odigrao značajnu ulogu, obavio je sve što smo od njega tražili", rekao je Karadžić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.