Karabatići: Nismo zaslužili ovo

Izvor: B92, 11.Okt.2012, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karabatići: Nismo zaslužili ovo

Prvi put od početka skandala o nameštanju utakmica progovorila su braća Karabatić, Nikola i Luka.

Karabatići su okončali medijsku tišinu, pošto su u intervjuu za časopis "Paris Match" objasnili kroz šta su prošli od kada su optuženi za nameštanje i nezakonito klađenje.

"To je kao da idete na lomaču. Sve oči su bile uprte prema nama, kao da smo u ringu", istakao je Nikola šta je osećao kada su on i ostali osumnjičeni privedeni u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parizu.

"Bio sam u šoku kada su nam zaključali svlačionicu i rekli da moramo u pritvor. Imao sam vremena samo za tuširanje. Izašao sam na ulicu, a tamo su bile stotine novinara i snimatelja, više nego kada smo se sa zlatom vratili sa Olimpijskih igara iz Londona", rekao je Nikola Karabatić.

U pritvoru su poslušali savet advokata i odlučili da se brane ćutanjem, ali su se ipak predomislili.

"Shvatili smo da ako budemo ćutalu to će biti kao da priznajemo krivicu. Hteli smo samo da nam sudija koji je imao pristup dokumentima objasni zašto smo optuženi", istakao je Nikola i dodao da su se policajci prema njima odnosili kao prema pravim kriminalcima.

Njegov brat Luka je pred sudijom priznao da se kladio.

"Rekao sam istinu sudu. Spreman sam da odgovaram za sve što sam uradio. Ali, ono što me najviše boli jeste optužba za varanje. To je nepošteno. Zbog toga sam besan jer nisam varao. Ovo je sr**e. Ne zaslužujemo da ovako završimo karijeru. Želim da se ovo što pre završi i da ostanem normalan", rekao je Luka.

Da podsetimo, Nikola Karabatić je uz još nekoliko rukometaša i njihovih supruga i devojaka osumnjičen da je učestvovao u nameštanju utakmica njegovog Monpeljea na koje su ulagali opklade. Osumnjičeni su nedavno privedeni u Parizu na saslušanje u policiju, posle čega je njihov advokat rekao da će igrači priznati klađenje, ali nikako da je bilo reči o pokušaju nameštanja.

Rukometaši su pušteni posle saslušanja, ali će se pojaviti pred sudom u Monpeljeu, gde su istakli da nisu oni krivi već kladionice. Međutim, protiv Karabatića i njegovih "saradnika", među kojima je i srpski rukometaš Mladen Bojinović, podignute su optužnice za učešće u nameštanju, a ubrzo je saopšteno da u pitanju nije samo jedna utakmica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Braća Karabatić: Kao da nas vode na lomaču, sve su oči uprte prema nama

Izvor: Blic, 11.Okt.2012

Braća Nikola i Luka Karabatić progovorili su za list Paris Match o spornoj utakmici francuskog rukometnog prvenstva na koju su se, kako sud tvrdi, kladili i namestili konačan rezultat...Karabatići su, govoreći o nedeljama iza njih naglasili da su u prvi mah u dogovoru sa advokatima odlučili da...

Nastavak na Blic...

Braća Karabatić: Kao da smo išli na lomaču

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Okt.2012

Braća Karabatić se su prvi put oglasila posle skandala oko nameštanja mečeva.. Nikola i Luka su u ekskluzivnom intervjuu za francuski list „Pariz meč“ opisali kroz šta su prošli.. Na pitanje novinara kako su reagovali kada su inspektori ušli u garderobu i priveli ih Nikola je rekao:. –...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.